ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Σοκαρισμένος» δήλωσε ο νικητής του μεγαλύτερου τζακ-ποτ στην ιστορία - Κέρδισε 2 δισ. δολάρια

O Έντουιν Κάστρο μεγάλος τυχερός της λοταρίας στις ΗΠΑ
O Έντουιν Κάστρο μεγάλος τυχερός της λοταρίας στις ΗΠΑ
ΑΡ

Ο άνθρωπος που κέρδισε το ποσό-ρεκόρ ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Καλιφόρνια λέει ότι είναι «σοκαρισμένος και εκστασιασμένος» μετά το τζακ-ποτ

Ο Έντουιν Κάστρο κέρδισε τζάκποτ ρεκόρ στο Powerball στις 8 Νοεμβρίου και επέλεξε να πάρει το εφάπαξ ποσό άνω των 997,6 εκατομμυρίων δολαρίων Ο νικητής του μεγαλύτερου τζακ ποτ της λοταρίας περιέγραψε τον εαυτό του ως «σοκαρισμένο και εκστασιασμένο» καθώς οι αρχές αποκάλυψαν την ταυτότητά του.

Ο Κάστρο αγόρασε τον λαχνό με τον οποίο κέρδισε το τζακ ποτ του Powerball που έσπασε το ρεκόρ των 2,04 δισ. δολαρίων στις 8 Νοεμβρίου. Αντί να επιλέξει να εισπράξει ολόκληρο το έπαθλο με την μορφή μισθού σε διάστημα 29 ετών, επέλεξε ένα άμεσο εφάπαξ ποσό άνω των 997,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο μεγάλος νικητής δεν εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη οι υπεύθυνοι της λοταρίας στην Καλιφόρνια. Αλλά τα ονόματα των νικητών της λοταρίας της Καλιφόρνιας πρέπει να δημοσιοποιούνται βάσει νόμου, οπότε οι αξιωματούχοι κοινοποίησαν το όνομά του, ενώ διάβασαν μια δήλωση εκ μέρους του, σε εκδήλωση που καταγράφηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ο Κάστρο δήλωσε ευτυχής που η λοταρία που κέρδισε απέφερε το ποσό ρεκόρ των 156 εκατομμυρίων δολαρίων για τα δημόσια σχολεία της Καλιφόρνιας. «Είμαι συγκλονισμένος και εκστασιασμένος που κέρδισα στην κλήρωση του Powerball», ανέφερε ο Κάστρο στη δήλωσή του «Ως κάποιος που έλαβε τα οφέλη της εκπαίδευσης στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της Καλιφόρνιας, είναι ευχάριστο να ακούω ότι ως αποτέλεσμα της νίκης μου, το σχολικό σύστημα επωφελείται επίσης σε μεγάλο βαθμό».

Τα κέρδη του υπόκεινται σε ομοσπονδιακούς φόρους, οι οποίοι μειώνουν την πληρωμή κατά περισσότερο από το ένα τρίτο. Ωστόσο, η Καλιφόρνια είναι μία από τις οκτώ πολιτείες που δεν φορολογούν τα κέρδη του Powerball. Ο υπερτυχερός αγόρασε το λαχείο από το Joe's Service Center στην Altadena, περίπου πέντε μίλια βόρεια της Pasadena. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, κέρδισε ένα μπόνους βραβείο 1 εκατ. δολαρίων για την πώληση του νικητήριου λαχνού.

Περισσότερες από 45 πολιτείες, μαζί με την Ουάσινγκτον, το Πουέρτο Ρίκο και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, προσφέρουν στους πολίτες την ευκαιρία να παίξουν Powerball. Οι παίκτες πρέπει να ταιριάξουν και τις πέντε λευκές μπάλες και μία κόκκινη Powerball για να κερδίσουν το τζάκποτ. Οι πιθανότητες να το πετύχουν είναι μία στις 292 εκατομμύρια. Είχαν προηγηθεί 40 κληρώσεις του Powerball χωρίς νικητή πριν κερδίσει ο Κάστρο. Οι νικητήριοι αριθμοί του ήταν 10, 33, 41, 47 και 56 και το Powerball ήταν 10.