ΚΟΣΜΟΣ

Σακίρα: «Τέλος» η Ισπανία και οι επώδυνες αναμνήσεις - Mετακομίζει στο Μαϊάμι με τους γιους της

H Koλομβιανή ποπ σταρ Σακίρα εγκαταλείπει την Ισπανία
H Koλομβιανή ποπ σταρ Σακίρα εγκαταλείπει την Ισπανία
ΑΡ

Η Σακίρα ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Μαϊάμι με τους δύο της γιους, αφήνοντας πίσω την Ισπανία και τις επώδυνες αναμνήσεις του χωρισμού με τον Ζεράρ Πικέ.

Η επιθυμία της Σακίρα να μετακομίσει στο Μαϊάμι, όπου ζούσε και κατοικεί μέρος της οικογένειάς της, θεωρείται ότι ήταν το κύριο «κόλλημα» στην αρχική αποτυχία των πρώην συντρόφων να πετύχουν εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια επρόκειτο αρχικά να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αφού ανέβαλε μια αρχική ημερομηνία αποχώρησης στις αρχές Ιανουαρίου λόγω της κακής υγείας του 91χρονου πατέρα της Γουίλιαμ Μουμπάρακ.

Πλέον όμως η ποπ σταρ φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει τη νέα της ζωή από τον επόμενο μήνα. Η Λάουρα Φα, μία από τις δύο δημοσιογράφους που κάνουν τακτικά ρεπορτάζ για τη Σακίρα και τον πολύκροτο χωρισμό που τάραξε τη «σόουμπιζ», είπε στην καταλανική εφημερίδα El Periodico: «Αυτό που μαθαίνουμε σήμερα είναι ότι έχει προγραμματίσει την ημερομηνία για να μετακομίσει. Είναι η 1η Απριλίου. Αν όλα πάνε καλά, θέλει να είναι πιστή σε αυτό το ραντεβού».

Η ιδέα της Σακίρα είναι να εκμεταλλευτεί το Spring Break στις Ηνωμένες Πολιτείες, την περίφημη ανοιξιάτικη ανάπαυλα για να μπορέσει να ταξιδέψει στο Μαϊάμι με τους γιους της, ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους όταν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Το μόνο εμπόδιο θα ήταν η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα της που δυσκόλεψε μέχρι σήμερα τα σχέδιά της. Ο μπαμπάς της Σακίρα νοσηλεύτηκε πέρυσι στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης μετά από πτώση. Πέρασε τα Χριστούγεννα με την κόρη του στην καταλανική πρωτεύουσα, αφού πήρε εξιτήριο από το ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο Teknon τον Νοέμβριο και τέθηκε υπό επαγγελματική κατ' οίκον φροντίδα όλο το 24ωρο.

Η Σακίρα και ο Ζεράρ Πικέ επιβεβαίωσαν τον Νοέμβριο ότι είχαν υπογράψει συμφωνία για την επιμέλεια των παιδιών μετά από μια παρατεταμένη διαπραγμάτευση που κατέληξε σε μια μαραθώνια 12ωρη συνάντηση με τους δικηγόρους τους. Υπέγραψαν τη συμφωνία σε δικαστήριο στη Βαρκελώνη τον Δεκέμβριο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο βετεράνος αμυντικός της Μπαρτσελόνα, που βγαίνει πλέον με την 23χρονη Καταλανή καλλονή Κλάρα Κία, θα περνάει τις διακοπές με τα παιδιά του.

Το ζευγάρι, που χώρισε τον Μάιο μετά από 11 χρόνια μαζί, ανέφερε στο κοινό ανακοινωθέν: «Θέλουμε να επικοινωνήσουμε ότι έχουμε υπογράψει μια συμφωνία που εγγυάται την ευημερία των παιδιών μας και η οποία θα επικυρωθεί στο δικαστήριο ως μέρος μίας απλής διαδικασίας. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία και πιστεύουμε ότι η ιδιωτικότητά τους θα γίνει σεβαστή. Εκτιμάμε το ενδιαφέρον όλων και ελπίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με την απαραίτητη ιδιωτικότητα σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον».

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον χωρισμό της με τον Πικέ τον περασμένο μήνα είπε ότι βγήκε «πιο δυνατή» από τον επίπονο χωρισμό τους και πλέον νιώθει αυτάρκης. Προηγουμένως πίστευε πως είναι μία γυναίκα που εξαρτάται από τους άνδρες που έχει δίπλα της, διαπίστωσε όμως πως μπορεί άνετα να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις.