ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στο Παρίσι με φόντο τις μαζικές διαδηλώσεις

Γαλλία: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στο Παρίσι με φόντο τις μαζικές διαδηλώσεις

Το γραφείο του Γάλλου προέδρου επιβεβαιώσε οτι ακυρώνεται η κρατική επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στο Παρίσι, μετά από τις μαζικές απεργίες και τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη χώρα

Η κρατική επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στο Παρίσι αναβλήθηκε εν μέσω μαζικών απεργιών και διαδηλώσεων, ανακοίνωσε το γραφείο του Γάλλου προέδρου. Ο μονάρχης είχε προγραμματιστεί να φτάσει στη Γαλλία την Κυριακή για την πρώτη του κρατική επίσκεψη ως μονάρχης, πριν μεταβεί στη Γερμανία την Τετάρτη.

Διαδηλωτές οργισμένοι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζουν σήμερα Παρασκευή (24/3) τις κινητοποιήσεις μετά τις μαζικές διαδηλώσεις την προηγούμενη ημέρα.

Περισσότεροι από 450 διαδηλωτές συνελήφθησαν καθώς περίπου 300 διαδηλώσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος που θα αυξήσουν την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Zεράλ Νταρμαμέν διαβεβαίωνε οτι ο βασιλιάς θα είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της γαλλικής παραμονής του. Η επίσκεψη «δεν δημιουργεί πρόβλημα. Η Γαλλία θα υποδεχθεί καλά τον βασιλιά Κάρολο».

Με πλήθος διαδηλωτών και σωρούς σκουπιδιών στις εμβληματικές λεωφόρους της γαλλικής πρωτεύουσας, οι παρατηρητές λένε ότι η περίοδος δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για μία συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον βασιλιά Κάρολο και μάλιστα στις Βερσαλλίες.

To ταξίδι του βασιλιά Καρόλου με τη βασιλική σύζυγο από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου ηταν επί μήνες στα σκαριά και θα περιελάμβανε μια επίσκεψη στο Musee d'Orsay, μια τελετή κατάθεσης στεφάνων στην Αψίδα του Θριάμβου και ένα πολυτελές δείπνο στην πρώην βασιλική κατοικία, το παλάτι των Βερσαλλιών.