ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Συνεχίζεται ο «μεσαίωνας» - Έριξαν γιαούρτι σε γυναίκες που δεν κάλυπταν το κεφάλι τους

Ιράν: Συνεχίζεται ο «μεσαίωνας» - Έριξαν γιαούρτι σε γυναίκες που δεν κάλυπταν το κεφάλι τους

Οι μεσαιωνικές τακτικές στο Ιράν -ειδικότερα κατά των γυναικών- συνεχίζονται κανονικά, ακόμα και μετά την δολοφονία της 22χρονης, Μαχσά Αμινί, που προκάλεσε εβδομάδες έντασης και συγκρούσεων στη χώρα

Η παραμικρή πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στο Ιράν όπου έλαβαν πριν από μερικούς μήνες οι εκτεταμένες διαδηλώσεις για την δολοφονία της 22χρονης, Μαχσά Αμινί, επειδή δεν κάλυπτε τα μαλλιά της.

Οι μεσαιωνικές τακτικές στην χώρα -ειδικότερα κατά των γυναικών- συνεχίζονται χωρίς να μην έχει προηγηθεί τίποτα, καθώς ακόμα ένα περιστατικό που σοκάρει σημειώθηκε αυτή τη φορά με θύματα δυο γυναίκες, οι οποίες συνελήφθησαν αφού πρώτα ο δράστης τους έριξε γιαούρτι στο κεφάλι επειδή δεν κάλυπταν το κεφάλι τους σε δημόσιο χώρο.

Το εξοργιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζει δυο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε κατάστημα τροφίμων όπου περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Εκεί τις πλησιάζει ένας άντρας αρχίζοντας να τους μιλάει με ιδιαίτερα έντονο ύφος και στο τέλος καταλήγει να τους πετάξει γιαούρτι στα μαλλιά τους. Στη συνέχεια, ο επιτιθέμενος απωθείται έξω από το κατάστημα από τον καταστηματάρχη.

Το δικαστικό σώμα του Ιράν δήλωσε ότι οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν επειδή έδειχναν τα μαλλιά τους, κάτι που συνεχίζει να είναι παράνομο στο Ιράν. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη επίσης για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Από την πλευρά του ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι επανέλαβε, μετά το περιστατικό ότι οι Ιρανές γυναίκες πρέπει να φορούν το χιτζάμπ ως «θρησκευτική ανάγκη».