ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μιζούρι - Τουλάχιστον 4 νεκροί

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μιζούρι - Τουλάχιστον 4 νεκροί
Joshua Wells

ΗΠΑ: Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οι έρευνες στις πληγείσες περιοχές συνεχίζονται

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλο, που σάρωσε την πολιτεία Μιζούρι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οι έρευνες στις πληγείσες περιοχές συνεχίζονται.

Τα θύματα προέρχονται από την κομητεία Μπόλινγκερ, όπου έχουν αναφερθεί επίσης πολλοί τραυματισμοί.

Εικόνες από την κοινότητα Γκλεν Άλεν (περίπου 177 χλμ νότια του Σεντ Λούις) δείχνουν σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και πυλώνες ηλεκτροδότησης, ξεριζωμένα δέντρα και συντρίμμια διασκορπισμένα σε αυλές και δρόμους.

Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε το νοτιοανατολικό Μισούρι γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα). Άλλοι 11 ανεμοστρόβιλοι σχηματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στις μεσοδυτικές πολιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Η νέα καταστροφή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τους φονικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν μεσοδυτικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ αφήνοντας πίσω τους 32 νεκρούς. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ανεμοστρόβιλος έπληξε το Ρόλινγκ Φορκ στην πολιτεία του Μισισίπι, προκαλώντας τον θάνατο 26 ανθρώπων και ισοπεδώνοντας πολλά από τα 400 σπίτια της πόλης.