ΚΟΣΜΟΣ

Jock Zonfrillo: Ποιος ήταν ο παρουσιαστής του MasterChef που «έσβησε» στα 46 του

Jock Zonfrillo: Ποιος ήταν ο παρουσιαστής του MasterChef που «έσβησε» στα 46 του
Jock Zonfrillo
Instagram

Ο βραβευμένος σεφ και οικοδεσπότης του MasterChef της Αυστραλίας βρέθηκε νεκρός μέσα σε σπίτι σκορπίζοντας θλίψη στους δικούς του και όσους τον γνώριζαν.

Θλίψη στον χώρο της μαγειρικής σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος του βραβευμένου σεφ και παρουσιαστή του MasterChef Australia Jock Zonfrillo, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 46 ετών.

Ο Σκωτσέζος σεφ είχε συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης σεφ σε διάσημα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο πριν ανοίξει το δικό του στην Αυστραλία. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Network 10, την ημέρα που επρόκειτο να προβληθεί η πρεμιέρα της σεζόν του 2023 του MasterChef.

Ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά. Ο Zonfrillo βρέθηκε νεκρός σε ένα σπίτι στη Μελβούρνη, όταν η αστυνομία κλήθηκε να διενεργήσει έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος.

Η ζωή και η καριέρα του Jock Zonfrillo

O Jock Zonfrillo γεννήθηκε στη Γλασκώβη το 1976 και άρχισε να εργάζεται σε κουζίνες στα 12 του. Στα 15 του έγινε ένας από τους νεότερους μαθητευόμενους που δούλεψαν ποτέ στο πολυτελές θέρετρο της Σκωτίας, το The Turnberry Hotel.

Σύμφωνα με το BBC, στα 17 του άρχισε να εργάζεται για τον βραβευμένο με αστέρι Michelin βρετανό σεφ Marco Pierre White στο διάσημο ξενοδοχείο του Hyde Park.

Ωστόσο, παρά την ανοδική του καριέρα, ο Jock Zonfrillo είχε πει ότι στα εφηβικά του χρόνια έμεινε άστεγος και ήταν εθισμένος στην ηρωίνη. Έγραψε εκτενώς για τις μάχες του με τον εθισμό στα ναρκωτικά στα απομνημονεύματά του το 2021.

Το 2019, ανακοινώθηκε ως ο παρουσιαστής του MasterChef Australia. Όμως, και εκεί αντιμετώπισε προβλήματα. Είχε προκαλέσει σάλο η είδηση ότι έβαλε φωτιά σε έναν εκπαιδευόμενο σεφ επειδή δούλευε πολύ αργά.

Ανείπωτη η θλίψη της οικογένειάς του

«Τόσες πολλές λέξεις μπορούν να τον περιγράψουν, τόσες πολλές ιστορίες μπορούν να ειπωθούν... για όσους διασταυρώθηκαν με τον δρόμο του, έγιναν σύντροφοί του ή είχαν την τύχη να είναι η οικογένειά του, κρατήστε αυτόν τον περήφανο Σκωτσέζο στην καρδιά σας όταν θα πιείτε το επόμενο ουίσκι σας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς του για τον θάνατό του.

Ο Gordon Ramsay, ο Αυστραλός τραγουδιστής Jimmy Barnes και ο συνάδελφος του σεφ Colin Fassnidge τον αποχαιρέτησαν συντετριμμένοι. «Λυπημένοι από την καταστροφική είδηση... Πραγματικά απόλαυσα τον χρόνο που περάσαμε μαζί στο MasterChef στην Αυστραλία», έγραψε ο Ramsay στο Twitter.

«(…)Ήταν σαν αδελφός μου και κάναμε ο ένας τον άλλον να γελάει και να κλαίει», είπε ο Barnes. Το Network 10 απέτισε επίσης φόρο τιμής στον σταρ, λέγοντας ότι το χάρισμα, το πάθος και η αίσθηση του χιούμορ του Zonfrillo ενέπνευσε ένα έθνος μαγείρων.

Το MasterChef, το οποίο είναι βιντεοσκοπημένο, δεν θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω του θανάτου του παρουσιαστή.