ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: «Η ουκρανική επιχείρηση είναι δύσκολη, αλλά θα συνεχιστεί»

O Nτμίτρι Πεσκόφ
O Nτμίτρι Πεσκόφ
Α.Ρ

Η «επιχείρηση» της Ουκρανίας είναι «δύσκολη» αλλά θα συνεχιστεί παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ 

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είναι «πολύ δύσκολη», αλλά θα συνεχιστεί, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε βοσνιακό τηλεοπτικό σταθμό την Τετάρτη.

Η Ρωσία έχει καταφέρει να πλήξει σοβαρά την ουκρανική στρατιωτική μηχανή και αυτό το έργο θα συνεχιστεί, πρόσθεσε, σε μια μακρά συνέντευξη κατά την οποία επανέλαβε πολλά από τα σημεία συζήτησης της Μόσχας για τη σύγκρουση. «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση και, φυσικά, ορισμένοι στόχοι έχουν επιτευχθεί σε ένα χρόνο», δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με τον Tass.

Η Ουκρανία συνεχίζει να βομβαρδίζει ανατολικές περιοχές της χώρας που κατέχονται από τη Ρωσία και ο Πεσκόφ είπε ότι αυτό καταδεικνύει την ανάγκη να συνεχιστεί η σύγκρουση και να απωθηθούν οι δυνάμεις του Κιέβου, αναφέρει το Reuters.

«Καταφέραμε να χτυπήσουμε αρκετά την ουκρανική στρατιωτική μηχανή», είπε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι η Ρωσία είχε εξαπολύσει αμέτρητες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον, όπως είπε, στρατιωτικών στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία. «Αυτό το έργο θα συνεχιστεί», είπε. Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι στοχεύει κυρίως πολιτικούς στόχους, μια κατηγορία που η Μόσχα αρνείται.