ΚΟΣΜΟΣ

Το κίνημα της απλυσιάς: Τι είναι και γιατί «κερδίζει» έδαφος

jean
pixabay

Κίνημα απλυσιάς: Η νεά τάση που έγινε και παιχνίδι πρόκλησης - Δεν πλένεις τα ρούχα σου αν πρώτα δεν τα έχει φορέσει 150 με 200 φορές

Το κίνημα της απλυσιάς ή αλλιώς μία νέα τάση, η οποία σύμφωνα με το BBC, ξεκίνησε από τον Σάμπο, ο οποίος αγόρασε το πρώτο του ζευγάρι τζιν το 2010, και υιοθέτησε τη συνήθεια να φοράει το τζιν του καθημερινά, κατά τη διάρκεια ενός εξάμηνου ταξιδιού από τον Καναδά στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα βρίσκει έδαφος και ως παιχνίδι το Indigo Invitational με στόχο την...απλυσιά.

Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος άτομα που δεν έχουν πλύνει τα παντελόνια τους, αν πρώτα δεν τα έχουν φορέσει 150, ίσως και 200 φορές. Κάποιοι μάλιστα από τους φίλους του Σάμπο δεν τα έχουν πλύνει ποτέ από τότε που τα έχουν αγοράσει, επιχειρηματολογώντας ότι όσο περισσότερο πλένεται ένα τζιν τόσο μαλακώνει και χάνει τη φόρμα του.

Ορισμένοι τα απολυμαίνουν με υπεριώδη ακτινοβολία, μια διαδικασία που ο Σάμπο αποκαλεί «λουτρό του ήλιου», ενώ κάποιοι απλώς τα αερίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπέρμαχος του κινήματος απλυσιάς είναι και η διάσημη σχεδιάστρια Στέλλα Μακάρτνεϊ, κόρη του Πολ Μακάρτνεϊ,ενώ κάποιοι αποδίδουν τα κίνητρά τους σε περιβαλλοντικές ευαισθησίες.