ΚΟΣΜΟΣ

Wagner: Τι λένε οι Έλληνες ομογενείς για την κατάσταση στη Ρωσία

Wagner: Τι λένε οι Έλληνες ομογενείς για την κατάσταση στη Ρωσία

Οι Έλληνες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Αζοφικής, δίπλα ή και μέσα σε μέτωπα της Ουκρανίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την σύγκρουση Wagner και τακτικού ρωσικού στρατού 

Η σύγκρουση της Wagner με τον ρωσικό τακτικό στρατό ανησυχεί ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Οι Έλληνες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Αζοφικής, δίπλα ή και μέσα σε μέτωπα της Ουκρανίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες απαγορεύτηκε σε πόλεις της περιοχής η είσοδος και η έξοδος των πολιτών για λόγους ασφάλειας.

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε κουραστεί από αυτές τις καταστάσεις, αλλά δεν έχουμε και άλλη λύση», αναφέρει ο κάτοικος της Μαριούπολης, Ευκλείδης Ποζίδης.

Στη Μόσχα δεν υπάρχουν εμφανείς κινήσεις του στρατού της Εθνοφυλακής ή της αστυνομίας, όπως περιγράφει ο Έλληνας επιχειρηματίας στη ρωσική πρωτεύουσα, Σάκης Χειμωνίδης.

«Λίγο έξω από τη Μόσχα έβγαλαν στρατό, εδώ στο κέντρο δεν έχει, είναι καλά. Δεν ανησυχώ, δουλεύω κανονικά. Αν γίνει κάτι χειρότερο, δεν το ξέρουμε αλλά στο κέντρο δεν γίνεται τίποτα. Ίσως παραέξω να είναι κλεισμένοι. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες, είμαστε μια χαρά. Μας αγαπούν οι Ρώσοι».

Σχετικές ειδήσεις