ΚΟΣΜΟΣ

Wagner: Η Κρατική Δούμα στηρίζει τον Πούτιν - «Να συσπειρωθούμε γύρω από τον πρόεδρό μας»

Wagner: Η Κρατική Δούμα στηρίζει τον Πούτιν - «Να συσπειρωθούμε γύρω από τον πρόεδρό μας»
AP

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία μετά το κάλεσμα του επικεφαλής της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν για ανταρσία -  Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο για φυλάκιση σε όποιον παραβιάζει τον στρατιωτικό νόμο.

Με κομμένη την ανάσα ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία – και στην Ουκρανία – μετά την ένοπλη ανταρσία της Wagner.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Αλεξάντερ Ζούκοφ κάλεσε σε συσπείρωση γύρω από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο των γεγονότων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Σήμερα, όταν η χώρα διεξάγει έναν σκληρό πόλεμο, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι εσωτερικές διαμάχες, προδοσία και εμφύλιος πόλεμος. Σε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον Πρόεδρο της χώρας μας και να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τα παιδιά μας στην πρώτη γραμμή και τις οικογένειές τους στα μετόπισθεν», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Δούμας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε στο Telegram πως από το πρωί της 24ης Ιουνίου τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν ενισχυθεί. Η εφημερίδα «Bedomosti» αναφέρει πως ένοπλοι αστυνομικοί συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4 που οδηγεί από τον νότο στη Μόσχα και διασχίζουν μισθοφόροι της Wagner. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας τοποθετούνται πυροβόλα.