ΚΟΣΜΟΣ

Στόλισαν ...ακριβά το δέντρο στο Άμπου Ντάμπι

Στόλισαν ...ακριβά το δέντρο στο Άμπου Ντάμπι
Το πιο …ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο φιλοξενείται στο λόμπι πολυτελούς ξενοδοχείου στο Abu Dhabi και αξίζει...

Το πιο …ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο φιλοξενείται στο λόμπι πολυτελούς ξενοδοχείου στο Abu Dhabi και αξίζει 11 εκατομμύρια δολάρια!

Τα στολίδια του δέντρου είναι χρυσά κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι, τα οποία είναι στερεωμένα στα κλαδιά, μαζί με παραδοσιακά φωτάκια. Υπάρχουν περιδέραια, βραχιόλια και ρολόγια που απλώνονται μέχρι και 13 μέτρα πάνω από το έδαφος, όσο και το ύψος του δέντρου. Όλα αυτά περιλαμβάνουν 181 διαμάντια, μαργαριτάρια, ζαφείρια, σμαράγδια και άλλες πολύτιμες πέτρες.

Το δέντρο από μόνο του αξίζει γύρω στις δέκα χιλιάδες δολάρια, αλλά μαζί με τα στολίδια-κοσμήματα στην αξία του προστίθενται άλλα 11 εκατομμύρια δολάρια.

Το λόμπι που φιλοξενεί το δέντρο έχει επενδυθεί με φύλλο χρυσού, για να ταιριάζει με το εορταστικό κλίμα.

Η ιδέα για την κατασκευή του δέντρου ήρθε από το τμήμα marketing του ξενοδοχείου. Σκέφτηκαν ότι χριστουγεννιάτικο δέντρο έχουν κάθε χρόνο και αποφάσισαν φέτος να κάνουν κάτι –λίγο- διαφορετικό. Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου δήλωσε στο BBC ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, η πρωτοβουλίας τους να προσβάλει τους μουσουλμάνους πολίτες της πρωτεύουσας.

Η ασφάλεια του ξενοδοχείου φυλάει το δέντρο 24 ώρες το 24ωρο καθημερινά, χρησιμοποιώντας κάμερες, όπως επίσης και τέσσερις φύλακες βρίσκονται σε πολύ κοντινή εποπτεία.

Η συγκεκριμένη ομάδα marketing είχα ξαναπροσπαθήσει να τραβήξει το φως της δημοσιότητας στο ξενοδοχείο, δημιουργώντας ένα πακέτο αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και εγκαθιστώντας τον πρώτο χρυσό αυτόματο πωλητή.

Το ξενοδοχείο θα υποβάλει υποψηφιότητα στο Βιβλίο Γκίνες για το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο!

Ροή Ειδήσεων