ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Βουτιά μυστηρίου για 28χρονη, στέλεχος τράπεζας από τον 11ο όροφο κτηρίου

Ρωσία: Βουτιά μυστηρίου για 28χρονη, στέλεχος τράπεζας από τον 11ο όροφο κτηρίου
The Sun

Ρωσία: Ο θάνατος της 28χρονης δεν είναι ο μόνος που καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου καθώς μέσα σε ένα χρόνο τρεις ολιγάρχες έχασαν τη ζωή τους μυστηριωδώς 

Μία Ρωσίδα αντιπρόεδρος τράπεζας πέθανε μυστηριωδώς όταν έπεσε από παράθυρο από το διαμέρισμά της στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Sun, το στέλεχος της Loko-Bank, Kristina Baikova, 28 ετών, έπεσε από το παράθυρο ενός διαμερίσματος στη λεωφόρο Khodynsky, το βράδυ της 23ης Ιουνίου. Έρευνα για τον θάνατό της είναι ήδη σε εξέλιξη από τις αρχές.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά η Kristina Baikova φέρεται να ήταν στο διαμέρισμά της στον 11ο όροφο του κτηρίου με τον φίλο της, Αντρέι.

Ο 34χρονος ανέφερε στην αστυνομία πως η Kristina τον κάλεσε για ένα ποτό και κουβέντα, αλλά κάποια στιγμή, γύρω στις 3 τα ξημερώματα βγήκε στο μπαλκόνι και τότε έπεσε από το παράθυρο. Εκείνος κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, αλλά η γυναίκα πέθανε στο σημείο από τα τραύματά της, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πριν αναλάβει το ρόλο στη Loko-Bank η 28χρονη εργαζόταν στην πιστωτική τράπεζα της Μόσχας (MCB).

Σειρά μυστηριωδών θανάτων

Ο θάνατος της 28χρονης δεν είναι ο μόνος που καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, καθώς πέρυσι το αφεντικό του πετρελαίου Ραβίλ Μαγκάνοφ έχασε τη ζωή του όταν «έπεσε από το παράθυρο του νοσοκομείου».

Ο 64χρονος ήταν πρόεδρος του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil, μιας εταιρείας που επέκρινε ανοιχτά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Πέθανε μετά από πτώση από το παράθυρο του έκτου ορόφου στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τον Απρίλιο ακόμα ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός, ο Igor Shkurko, 49 ετών, αυξάνοντας τον αριθμό των μυστηριωδών θανάτων ολιγαρχών στη χώρα.

Το σώμα του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Yakutskenergo εντοπίστηκε στο κελί του σε κέντρο κράτησης, αφού κατηγορήθηκε για δωροδοκία.

Τον περασμένο Μάιο επίσης ένας υπουργός, ο οποίος πιστεύεται ότι καταδίκασε ιδιωτικά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, πέθανε επίσης υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Ο 46χρονος Petr Kucherenko αρρώστησε ξαφνικά σε μια πτήση, ενώ επέστρεφε στη Μόσχα από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα στις 20 Μαΐου.

Οι γιατροί έσπευσαν να σώσουν τον αναπληρωτή υπουργό Επιστημών Κουτσερένκο μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου, ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.