ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καθηγητής του Χάρβαρντ πιστεύει οτι ανακάλυψε θραύσματα αεροσκάφους εξωγήινων

ΗΠΑ: Καθηγητής του Χάρβαρντ πιστεύει οτι ανακάλυψε θραύσματα αεροσκάφους εξωγήινων
Avi Loeb Medium

ΗΠΑ: Ο καθηγητής κατά καιρούς έχει αμφισβητηθεί για την πεποίθηση του οτι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τη Γη. 

Τα απομεινάρια ενός μυστηριώδους μετεωρίτη με το κωδικό όνομα IM1 που κατέπεσε στην ακτή της Παπούας-Νέας Γουινέας το 2014 αναζητούσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Άβι Λεμπ, σε μία αποστολή που στοίχισε 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Λεμπ κατά καιρούς έχει αμφισβητηθεί για την πεποίθηση του οτι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τη Γη.

Το 2021 στο βιβλίο του Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth, υποστήριξε σύμφωνα με τον Independent, ότι ο Ουμουαμουα (Oumuamua), ένας κομήτης μήκους περίπου 400 μέτρων που ήταν ορατός στους επιστήμονες για 11 ημέρες το 2017, θα μπορούσε μόνο να αποτελεί μία διαστρική τεχνολογία που αναπτύχθηκε από εξωγήινους.

Ο 61χρονος αστροφυσικός στην αποστολή επέβλεψε μία ομάδα εξερευνητών οι οποίοι συνέλεξαν 50 σφαιρίδια με τη βοήθεια μαγνητικού αγκίστρου, το οποίο έπεσε από το πλοίο Silver Star 2 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα μικροσκοπικά σωματίδια μεγέθους περίπου μισού χιλιοστού πιστεύεται πως αποτελούνται από ένα κράμα ατσαλιού και τιτανίου, ανθεκτικότερο από τους περισσότερους μετεωρίτες σιδήρου και σκληρότερο από όλα τα άλλα (272) διαστημικά αντικείμενα που υπάρχουν στον κατάλογο της NASA.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα του κομήτη αποτελούν ενδείξεις διαστρικής προέλευσης.

Τα ευρήματα πρόκειται να μεταφερθούν στο Παρατηρητήριο του Χάρβαρντ για περαιτέρω ανάλυση, ενώ θα συγκριθούν με άλλα θραύσματα μετεωριτών. Ο καθηγητής πάντως θεωρεί πως είτε έχουν διαστρική προέλευση ή πως κατασκευάστηκαν από ανώτερο εξωγήινο πολιτισμό.