ΚΟΣΜΟΣ

Τζέιμς Κάμερον: Πούλησε το ράντσο του στην Καλιφόρνια - Το ιλιγγιώδες ποσό

O Τζέιμς Κάμερον
O Τζέιμς Κάμερον
ΑΡ

Ο Τζέιμς Κάμερον πούλησε το πολυτελές του ράντσο στην Καλιφόρνια έναντι 33 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού πούλησε το συγκρότημα 102 στρεμμάτων που βρίσκεται κατά μήκος της ακτής στην πολυτελή περιφραγμένη γειτονιά Hollister Ranch της Gaviota - στο ιλιγγιώδες ποσό των 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ακίνητο διαθέτει μια κύρια κατοικία 8.000 τετραγωνικών ποδιών, μαζί με έναν ξενώνα 2.000 τετραγωνικών ποδιών, μπαρ και πολλές ακόμη ανέσεις. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και η σύζυγός του, Σούζι Άμις Κάμερον, που ζουν τον περισσότερο χρόνο στη Νέα Ζηλανδία, αγόρασαν το σπίτι στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για 4,3 εκατομμύρια δολάρια, ένα μέρος της τρέχουσας αγοραίας αξίας του.

Στα χρόνια που πέρασαν, το ζευγάρι ανακαίνισε το σπίτι, προσθέτοντας δάπεδα από χαλαζίτη Rocky Mountain και ανακαινισμένο ξύλο. «Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε πολύ μάρμαρο», είπε ο Κάμερον στη Wall Street Journal. «Το επαναφέραμε σε κάτι που ένιωθα πιο συνδεδεμένο με τη γη». Η κουζίνα και η τραπεζαρία από ξύλο χωρίζονται από ένα πέτρινο υπέροχο δωμάτιο με τζάκι και περιβάλλονται από λευκούς τοίχους και παράθυρα με ξύλινη επένδυση.

Το κύριο υπνοδωμάτιο περιλαμβάνει τζάκι και ξύλινο κρεβάτι με ουρανό με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρουν θέα προς τα έξω. Το φωτεινό και ευάερο κτήμα από ξύλο και γυαλί προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον ωκεανό και τα βουνά, με ρουστίκ ξύλινες ψηλές θολωτές οροφές σε όλους τους χώρους το σπίτι.

Μιμούμενοι μια όαση νησιού, την οποία ο Κάμερον περιέγραψε στο WSJ ότι είχε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει «θέρετρο της Χαβάης», πολλά δωμάτια ανοίγουν σε φοίνικες, φυτά και λουλούδια.

Το ακίνητο έχει μια μεγάλη πισίνα που περιβάλλεται από δέντρα που βλέπουν στον ωκεανό, καθώς και έναν μεγάλο κήπο, με δύο πηγάδια για πόσιμο και αρδευτικό νερό και εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργεια, καθώς το ζευγάρι είναι ένθερμοι υποστηρικτές του περιβάλλοντος. Το κτήμα διαθέτει επίσης γυμναστήριο, κινηματογράφο, διπλά γραφεία και αίθουσα παιχνιδιών.