ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές Άλπεις: Αγωνία για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ από ένα χωριό μόλις 25 κατοίκων (vid)

Γαλλικές Άλπεις: Αγωνία για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ από ένα χωριό μόλις 25 κατοίκων (vid)

Oι Αρχές ανακοίνωσαν πως οι έρευνες θα γίνουν πιο στοχευμένες με την συμμετοχή drones, σκύλων ανιχνευτών και θερμικών καμερών

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ, μόλις δυόμιση ετών, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Το παιδί εξαφανίστηκε την ώρα έπαιζε στον κήπο του σπιτιού των παππούδων του, στο μικρό χωριό Βερνέ των Άλπεων που βρίσκεται μεταξύ Γκρενόμπλ και Νίκαιας στη Νότια Γαλλία και απαριθμεί μόλις 25 κατοίκους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του. Οι Αρχές της Γαλλίας έχουν διατάξει μία τεράστια αστυνομική έρευνα, προκειμένου να βρουν τον 2χρονο Εμίλ.

Παρά την άμεση κινητοποίηση 800 ατόμων, μεταξύ των οποίων χωροφύλακες, πυροσβέστες και εθελοντές, που προσπάθησαν να εντοπίσουν το παιδί, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Τη Δευτέρα οι Αρχές ανακοίνωσαν πως οι έρευνες θα γίνουν πιο στοχευμένες με την συμμετοχή drones, σκύλων ανιχνευτών και θερμικών καμερών ενώ ελικόπτερο πετάει στην περιοχή και μεταφέρει ηχογραφημένο μήνυμα με την φωνή της μητέρας του Εμίλ, η οποία τον προτρέπει να εμφανιστεί, αν βρίσκεται κάπου κρυμμένος.

«Ίσως να έχει χαθεί ή να κρύβεται»

Το παιδάκι αναζητούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας, drones, θερμικές κάμερες και ένα ελικόπτερο. Ο Εμίλ το απόγευμα του Σαββάτου (08/07) διέφυγε από την προσοχή των παππούδων του. Η οικογένειά του ετοιμαζόταν να πάει διακοπές. «Η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι για να πάει μια εκδρομή. Εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φευγαλέα στιγμή για να φύγει», σημείωσε ο δήμαρχος του Βερνέ, Φρανσουά Μπαλίκ, στον Guardian. «Είναι ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια… τα βλέπουμε όλα. Θα μπορούσε να είχε διανύσει κάποια απόσταση και ίσως να έχει χαθεί ή να κρύβεται», τόνισε.

Μειώνονται οι ελπίδες λόγω καύσωνα

Πάντως, ο εισαγγελέας Ρεμί Αβόν τόνισε πως μετά από τρεις μέρες εξαφάνισης του παιδιού και με την Γαλλία να βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα από την Δευτέρα οι πιθανότητες ο Εμίλ να εντοπιστεί ζωντανός ολοένα και λιγοστεύουν. Ο εισαγγελέας ανέφερε, επίσης, πως σε αυτό το στάδιο των ερευνών όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές και κανένα στοιχείο δεν καταδεικνύει πως ένα ποινικό αδίκημα είναι η αιτία αυτής της εξαφάνισης ενώ πρόσθεσε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, δεν υπάρχει κανένα πρόσωπο που να εμπλέκεται.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης το παιδί εξαφανίστηκε γύρω στις 5.15 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα), όπως δήλωσε η οικογένεια και οι γείτονες ενώ η δήλωση εξαφάνισης στην χωροφυλακή έγινε στις 6 (τοπική ώρα). Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τοπικού εισαγγελέα ενώ αναμένεται να εξεταστούν όσα άτομα επισκέφθηκαν το μικρό χωριό των Άλπεων το απόγευμα του Σαββάτου.

tO πρωί της Δευτέρας (10/07), μάλιστα, οι Αρχές διεύρυναν τη ζώνη αναζήτησης του Εμίλ. Η χωροφυλακή απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες που μπορεί να είδαν το αγόρι, το οποίο όταν εξαφανίστηκε φορούσε λευκό σορτς και κίτρινο μπλουζάκι.