ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έγγραφα αποκαλύπτουν συγκρούσεις Ρώσων πιλότων με UFO - «Πέθαναν δύο πιλότοι»

ΗΠΑ: Έγγραφα αποκαλύπτουν συγκρούσεις Ρώσων πιλότων με UFO - «Πέθαναν δύο πιλότοι»

ΗΠΑ: Επιστολές ερευνητών στο Κονγκρέσο αποκαλύπτουν μάχες UFO με ρωσικά αεροσκάφη

Νέα δεδομένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που ήρθαν αντιμέτωπα με UFO τουλάχιστον 45 φορές μέχρι το 1993, οι πληροφορίες αυτές καταγράφονται σε επιστολές που συνέταξε ο δημοσιογράφος, μαζί με τον συνάδελφό του Jeremy Corbell, στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, πριν από την ακρόαση για τα UFO την Τετάρτη. Και οι δύο επιστολές που αποκάλυψε το Fox News Digital καταχωρήθηκαν στα πρακτικά του Κογκρέσου.

«Από το 1969, η θέση του στρατού μας είναι ότι τα UFO δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και δεν αξίζουν περαιτέρω μελέτης», έγραψε ο Knapp στην επιστολή του. «Αυτή η απορριπτική στάση έρχεται σε άμεση αντίθεση με όσα αποκαλύφθηκαν σε έγγραφα, εκθέσεις και εσωτερικά υπομνήματα».

Στην ακρόαση, οι δύο δημοσιογράφοι κάθονταν δίπλα στον εκπρόσωπο του Γενικού Επιθεωρητή της Κοινότητας Πληροφοριών David Grusch, ο οποίος έδωσε την κύρια μαρτυρία για «μη ανθρώπινες μορφές». Ο εκπρόσωπος του Grusch είχε την ίδια θέση στο Πεντάγωνο επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ο David Grusch πλαισιώθηκε επίσης από τους πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού Ryan Graves και David Fravor κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Τετάρτης στο Κογκρέσο για τα UFO.

Η κατάθεση του Grusch σχετικά με τα ανακτηθέντα «στοιχεία» από «μή ανθρώπους» από τοποθεσίες συντριβής UFΟ έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό και διεθνές- επίπεδο, ενώ οι λεπτομέρειες στις επιστολές του Knapp και του Corbell είχαν στην αρχή παραμείνει άγνωστες.

Ο Knapp έκανε ρεπορτάζ για τα ΑΤΙΑ από το 1987 και είχε άμεση σχέση με τον γερουσιαστή Χάρι Ριντ. Παράλληλα, ο Corbell έχει γίνει πηγή αναφοράς για όσους κατήγγειλαν θεάσεις UFO και αναγνωρίστηκε ως απαραίτητος στην οργάνωση μαρτύρων για την ιστορική, διακομματική ακρόαση της Τετάρτης.

Ο Knapp δήλωσε ότι άκουσε για πρώτη φορά αναφορές για συντριβή UFO, «περίεργα υλικά και προγράμματα αντίστροφης μηχανικής που εκτελούνται με μυστικότητα στην έρημο της Νεβάδα από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και αξιωματούχους της άμυνας», το 1989.

Με την επιστολή του στο Κογκρέσο, ο Knapp αποκάλυψε τη δεκαετή μελέτη της Ρωσίας για τα UFO, η οποία, όπως έγραψε, «ήταν πιθανότατα η μεγαλύτερη έρευνα για τα UFO που έχει γίνει ποτέ», η οποία περιελάμβανε χιλιάδες φακέλους υποθέσεων από συνεντεύξεις με στρατιωτικό προσωπικό.

Ο διευθυντής του προγράμματος είπε στον Knapp για τις αερομαχίες ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών με UFO. «Στα περισσότερα περιστατικά, τα ΑΤΙΑ εκτοξεύονταν με απίστευτες ταχύτητες, αλλά σε τρία περιστατικά, τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα έπεσαν θύματα δόλου και συνετρίβησαν. Δύο από τους πιλότους σκοτώθηκαν», έγραψε ο Knapp στηνεπιστολή του.

Μετά από αυτά τα περιστατικά, το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε πανεθνική διαταγή ότι τα ΑΤΙΑ πρέπει να αφήνονται γιατί, σύμφωνα με τα λόγια ενός κορυφαίου αξιωματούχου της Αεράμυνας, «μπορεί να έχουν απίστευτες ικανότητες για αντίποινα». Έφερε αυτές τις πληροφορίες πίσω στις ΗΠΑ, αλλά για δεκαετίες το θέμα των ΑΤΙΑ και των εξωγήινων ήταν ένα θέμα ταμπού που θα μπορούσε να καταστρέψει τον βιοπορισμό και την καριέρα ενός ατόμου.

Τότε το UFO «Tic Tac», που ονομάστηκε έτσι από το περίεργο σχήμα του, απασχόλησε το 2004 τον David Fravor, συνταξιούχο διοικητή της Μοίρας Μαύρων Άσων του Πολεμικού Ναυτικού. Το περιέγραψε ως μια «γιγαντιαία ιπτάμενη δεξαμενή προπανίου» που ήταν «πολύ ανώτερη από οτιδήποτε είχαμε τότε, έχουμε σήμερα ή πρόκειται να αναπτύξουμε τα επόμενα 10 και πλέον χρόνια».

Ο πρώην διοικητής περιέγραψε τους ελιγμούς του αντικειμένου που αψηφούσαν τη φυσική και την έλλειψη συστημάτων πρόωσης και επιφανειών ελέγχου, όπως πτέρυγες ή κινητήρες.

Το Fox News Digital έμαθε ότι μια επιστημονική ανάλυση 100 και πλέον σελίδων για μια συμβεβλημένη υπηρεσία, η οποία προσδιορίζει τις τεχνολογικές λεπτομέρειες και τις δυνατότητες των επιδόσεων που παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της σειράς γεγονότων «Tic Tac» πολλών εβδομάδων και πολλών οχημάτων, δεν έχει διατεθεί στο κοινό.