ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός 18χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη
AP

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε νεαρό Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Όχθη - Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι 

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν την Παρασκευή (04/08/2023) έναν 18χρονο Παλαιστίνιο, στη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι μέλη του πυροβόλησαν εναντίον υπόπτων που είχαν ανοίξει πυρ κατά στρατευμάτων που συμμετείχαν σε επιχείρηση κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ και τους έριξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ένας Παλαιστίνιος χτυπήθηκε, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των Ισραηλινών στρατιωτών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι ο Μαχμούντ Αμπού Σαάν δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι στην Τουλκάρεμ στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στον κοντινό καταυλισμό προσφύγων στο πλαίσιο της οποίας ξέσπασαν συγκρούσεις.

Περίπου 40.700 Παλαιστίνιοι είναι καταγεγραμμένοι από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στους δύο καταυλισμούς που βρίσκονται στην περιοχή της Τουλκάρεμ. Πρόκειται για Παλαιστίνιους πρόσφυγες ή απόγονούς τους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί τους τελευταίους 15 μήνες με συχνές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, επιθέσεις Παλαιστινίων και λεηλασίες Εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά.

Η Χαμάς, που κυβερνά τη Γάζα, εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο του Αμπού Σαάν, αλλά δεν δήλωσε ότι πρόκειται για μαχητή του. «Ο λαός μας θα συνεχίσει την επανάστασή του μέχρι να τερματιστεί η κατοχή», τόνισε σε ανακοίνωσή της.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις