ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το πρώτο εξωγήινο αντικείμενο στη Γη; Τι υποστηρίζει καθηγητής Φυσικής στο Χάρβαρντ

Αυτό είναι το πρώτο εξωγήινο αντικείμενο στη Γη; Τι υποστηρίζει καθηγητής Φυσικής στο Χάρβαρντ
Στιγμιότυπο από βίντεο του News Nation στο YouTube

Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ συνεργάστηκαν στενά πολλά χρόνια με τον αμερικανικό στρατό για να εντοπίσουν τη ζώνη πρόσκρουσης

Διακεκριμένος επιστήμονας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ ισχυρίζεται ότι για πρώτη φορά εντόπισε υλικό που προέρχεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Πρόκειται για τον καθηγητή Φυσικής στο Χάρβαρντ -γνωστό και ως κυνηγό εξωγήινων- Avi Loeb.

Σε ανάρτησή του τονίζει ότι τα εκατοντάδες μικροσκοπικά θραύσματα που βρέθηκαν στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού δεν προέρχονται από το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Οι περίπου 700 μικροσκοπικές μεταλλικές σφαίρες που αναλύθηκαν περιέχουν κράματα που δεν ταιριάζουν με κανένα υφιστάμενο κράμα στο ηλιακό μας σύστημα, λέει.

Μάλιστα στον πρόλογο του κειμένου του είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης: «Υπέροχα νέα! Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι επιστήμονες ανέλυσαν υλικά από ένα αντικείμενο μεγέθους ενός μέτρου που προήλθε από έξω από το ηλιακό σύστημα. Το αντικείμενο είχε φωτίσει τον ουρανό πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό σχεδόν πριν από μια δεκαετία και η φωτεινή του τριοχιά είχε καταγραφεί από δορυφόρους της αμερικανικής κυβέρνησης».

Αν και η ανακοίνωση δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινων, ο Λεμπ μιλά για μια ιστορική ανακάλυψη «γιατί αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που οι άνθρωποι ακούμπησαν με τα χέρια τους υλικά από ένα μεγάλο αντικείμενο που έφτασε στη Γη εκτός του ηλιακού συστήματος».

Τα υπολείμματα προήλθαν από ένα αντικείμενο που μοιάζει με μετεωρίτη και το οποίο συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας το 2014 κοντά στη Νήσο Μανούς.