ΚΟΣΜΟΣ

Ο τυφώνας Ιντάλια έφθασε στη Φλόριντα: Σε συναγερμό οι Αρχές - Αναμένονται δηλώσεις Μπάιντεν (live)

HURRICANE
Photo: AP

Αναμένονται  ισχυροί άνεμοι που κινούνται με ταχύτητα 201 χιλιομέτρων την ώρα , καταρρακτώδεις βροχές και τεράστια κύματα

Ο Ιντάλια έφθασε στις ακτές της Φλόριντα ως τυφώνας κατηγορίας 3 με ανέμους που μπορεί να φθάσουν έως τα 205 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Το μάτι του κυκλώνα έφθασε στη στεριά κοντά στο Κίτον Μπιτς στις 07:45 τοπική ώρα στη βορειοδυτική ακτή της Φλόριντα, διευκρίνισε το NHS.

Ισχυροί άνεμοι που κινούνται με ταχύτητα 201 χιλιομέτρων την ώρα , καταρρακτώδεις βροχές και τεράστια κύματα αναμένεται να πλήξουν εκτός από την Φλόριντα και τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ τις επόμενες ώρες.

Αξιωματούχοι τόνισαν ότι το πιο επικίνδυνο φαινόμενο που θα συνοδεύει τον τυφώνα είναι τα τεράστια κύματα, τα οποία εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν πλημμύρες στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Σχετικές προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί σε πολλές παράκτιες περιοχές, καθώς αναμένεται ότι α κύματα θα φτάσουν τα 3,7 με 4,9 μέτρα ύψος.



Στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι «σε συνεχή επικοινωνία» με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις για τις προετοιμασίες για τον τυφώνα. Παράλληλα ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την αποδέσμευση ομοσπονδιακής βοήθειας ενώ σύμφωνα με το CNN, τις επόμενες ώρες θα προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.