ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας «Ιδαλία»: Δέντρο καταπλάκωσε την έπαυλη του κυβερνήτη της Φλόριντα - Η ανάρτηση της συζύγου

Καταστροφικό το πέρασμα του τυφώνα «Ιδαλία»
Καταστροφικό το πέρασμα του τυφώνα «Ιδαλία»

Τυφώνας «Ιδαλία»: Το γύρο του κόσμου κάνει η σκηνή με ένα δέντρο που καταπλάκωσε το σπίτι του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, λίγη ώρα αφότου προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν ασφαλείς

Μια βελανιδιά 100 ετών έπεσε πάνω στην έπαυλη του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, καθώς προειδοποιούσε τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια του τυφώνα «Ιδαλιά».

Η σύζυγος του Ρον Ντε Σάντις, Κέισι, είπε ότι μέλη της οικογένειας βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. «Οι προσευχές μας είναι με όλους όσους επλήγησαν από την καταιγίδα», τόνισε.

Λίγες στιγμές νωρίτερα ο ντε Σάντις είχε δώσει μια συνέντευξη Τύπου όπου είπε ότι δεν υπήρξαν θάνατοι ως αποτέλεσμα της καταιγίδας, αλλά κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς. Πρόσθεσε επίσης ότι 250.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Η «Ιδαλία» έφτασε στη Φλόριντα ως επικίνδυνη καταιγίδα κατηγορίας 3 και αργότερα πέρασε στη Τζόρτζια, ως τυφώνας. Αργότερα υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα κατηγορίας 2 καθώς το κέντρο της μετακινήθηκε προς τη Τζόρτζια. Η Ιδαλιά έχει πλέον υποβαθμιστεί σε καταιγίδα κατηγορίας 1, αλλά έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες.

«Μην βάζετε τη ζωή σας σε κίνδυνο κάνοντας κάτι ανόητο σε αυτό το σημείο. Η καταιγίδα είναι ισχυρή. Μείνετε μέσα, μέχρι να κοπάσει» είπε.

Η περιπολία αυτοκινητοδρόμων της Φλόριντα ανέφερε νωρίτερα οτι δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 59 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά δυστυχήματα «σχετιζόμενα με τον καιρό». Ωστόσο, τα σχόλια του ντε Σάντις δείχνουν ότι οι θάνατοι δεν αποδίδονται στην «Ιδαλία»

Η πόλη που επλήγη περισσότερο ήταν το Πέρι, όπου οι πυροσβέστες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν δύο φλόγες και ένα σπίτι κατέρρευσε "δυνητικά", σύμφωνα με τον Kevin Guthrie, εκτελεστικό διευθυντή του Τμήματος Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Φλόριντα. Η κομητεία Madison έχει επίσης δοκιμαστεί σκληρά.