ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πανικός σε πτήση - Νόμιζαν ότι κοιμόταν ενώ ήταν νεκρή

Γαλλία: Πανικός σε πτήση - Νόμιζαν ότι κοιμόταν ενώ ήταν νεκρή
Φωτογραφία Αρχείου

Η γυναίκα εκτιμάται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Λονδίνο στη Νίκαια της Γαλλίας 

Ένα μακάβριο περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση από το Λονδίνο προς τη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς μία ηλικιωμένη επιβάτιδα άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο αεροπλάνο, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν.

Πιο αναλυτικά, μαρτυρίες αναφέρουν πως οι επιβάτες της πτήσης νομίζαν ότι η 73χρονη κοιμόταν, καθώς η πτήση είχε καθυστέρηση, όμως, όταν το αεροπλάνο, μετά από σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, προσγειώθηκε στη νότια Γαλλία και η γυναίκα δεν σηκωνόταν από τη θέση της, σήμανε συναγερμός στο προσωπικό της καμπίνας που έσπευσε προς το μέρος της.

Στο αεροσκάφος μετέβησαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, που προσπάθησαν να την επαναφέρουν, ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με το Connexion France, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της πτήσης έπαθε καρδιακή προσβολή, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ούτε ποια ήταν η εθνικότητα της επιβάτιδας, ούτε εάν ταξίδευε μόνη της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας, «Δυστυχώς μία πελάτισσα πέθανε σε πτήση από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στη Νίκαια. Αυτή τη δύσκολη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της».

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τις δικές τους πολιτικές για την αντιμετώπιση των επιβατών που φεύγουν από τη ζωή. Πρώην αεροσυνοδός αναφέρει πως συχνά δένουν το άτομο στο κάθισμά του και το καλύπτουν με μία κουβέρτα, μέχρι να προσγειωθεί το αεροσκάφος. Επίσης, καθώς το πλήρωμα της καμπίνας δεν είναι επαγγελματίες υγείας, δεν μπορούν να αναγγείλουν κάποιον νεκρό νόμιμα.