ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Το Ισραήλ θα νικήσει» - Στήριξη από ΗΠΑ και Ολλανδία

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Το Ισραήλ θα νικήσει» - Στήριξη από ΗΠΑ και Ολλανδία

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν σημείωσε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ και το δικαίωμα της χώρας να υπερασπιστεί τον εαυτό της

«Το Ισραήλ θα νικήσει τον πόλεμο» ενάντια στη Χαμάς, μετά την ξαφνική επίθεση της στρατιωτικής οργάνωσης είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν σημείωσε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ και το δικαίωμα της χώρας να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα «τις αποτρόπαιες επιθέσεις από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις ανθρώπινες ζωές Ισραηλιτών που χάθηκαν στις επιθέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, ο Νετανιάχου μίλησε επίσης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αλλά και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ δήλωσε πως «και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του».