ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Αυτή είναι η μεγαλύτερη κολοκύθα στον κόσμο - Πόσο ζυγίζει

Καλιφόρνια: Αυτή είναι η μεγαλύτερη κολοκύθα στον κόσμο - Πόσο ζυγίζει
AP

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης κολοκύθας στον κόσμο έσπασε ένας γεωργός από τις ΗΠΑ

Ο Travis Gienger, ο πρωταθλητής της Βόρειας Αμερικής στην καλλιέργεια γιγάντιων κολοκυθιών, έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ καλλιεργώντας μια κολοκύθα βάρους 1.200 κιλών Αυτή η κολοκύθα τράβηξε την προσοχή των θεατών και των επισκεπτών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολοκύθας Safeway, που πραγματοποιήθηκε στη Καλιφόρνια.

Το αξιοσημείωτο επίτευγμα του Gienger όχι μόνο του εξασφάλισε τον τίτλο του καλλιεργητή της μεγαλύτερης κολοκύθας στον κόσμο, αλλά του απέφερε και μια σημαντική αμοιβή ύψους 30.000 δολαρίων. Αυτή η σπουδαία νίκη αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης, της ικανότητας και του πάθους που συνεπάγεται η τέχνη της καλλιέργειας αυτών των κολοσσιαίων κολοκυθιών.

Οι διαγωνισμοί γιγάντιων κολοκυθιών έχουν γίνει παράδοση σε πολλά μέρη του κόσμου, προσελκύοντας καλλιεργητές που επενδύουν εκτεταμένο χρόνο και προσπάθεια στην καλλιέργεια αυτών των ογκωδών λαχανικών. Ο ενθουσιασμός που περιβάλλει αυτές τις εκδηλώσεις είναι αισθητός, με κάθε χρόνο να φέρνει νέους διαγωνιζόμενους που στοχεύουν να ξεπεράσουν τα προηγούμενα ρεκόρ.