ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Συγκλονίζει 25χρονη που είδε φίλη της γιαγιάς της δολοφονημένη στο Facebook

Πόλεμος Ισραήλ: Συγκλονίζει 25χρονη που είδε φίλη της γιαγιάς της δολοφονημένη στο Facebook
AP Photo

Πόλεμος Ισραήλ: Μία 25χρονη είδε τη φίλη της γιαγιάς της δολοφονημένη στο Facebook, μετά την άγρια επίθεση της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου.

Μια φρικιαστική εμπειρία έζησε μία 25χρονη από το Τελ Αβίβ, η οποία είδε τη γιαγιά της δολοφονημένη στο Facebook. Όπως είπε στην τηλεόραση του Mega, τα μέλη της Χαμάς δολοφόνησαν τη φίλη της γιαγιάς της, πήραν το κινητό της και ανέβασαν στον δικό της λογαριασμό τη σορό της.

Σύμφωνα με την 25χρονη, μετά την εισβολή των μελών της Χαμάς στο κιμπούτς όπου ήταν ο παππούς και η γιαγιά της, πήραν τη γιαγιά της όμηρο και δολοφόνησαν τον παππού της.

«Είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς και φωνές στα αραβικά. Της είπαμε να μείνει σε ένα καταφύγιο με τον παππού μου και να κλείσει την πόρτα. Η γειτόνισσά της δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες. Πήραν το τηλέφωνό της, την τράβηξαν βίντεο και το ανέβασαν στο facebook. Αυτό έγινε στις 7 το πρωί, και μόλις το είδα αυτό, κατάλαβα ότι κάτι άσχημο πρόκειται να συμβεί. Συγγνώμη. Τους ζήτησα λοιπόν να κλείσουν την πόρτα, κάλεσα και τον θείο μου που μένει στο κιμπούτζ με τα πέντε του παιδιά. Το τελευταίο μήνυμα που έλαβα από την γιαγιά μου ήταν στις 9 παρά 20», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα και ο παππούς την κρατούσε. Ήταν ένας 75χρονος άνδρας που δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Ήθελε μόνο ειρήνη. Και η γιαγιά μου έλεγε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει κάποιος από την Γάζα σπίτι της και να μιλήσουν για την ειρήνη. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Δολοφόνησαν τον παππού μου ενώ κρατούσε την πόρτα. Πήραν την γιαγιά μου σαν όμηρο. Μαζί με εκατοντάδες ομήρους, μωρά, παιδιά. Έβαλαν φωτιά στο σπίτι. Δεν έχει μείνει τίποτα. Το απόγευμα, είδαμε αυτό το βίντεο που υποθέτω ότι η Χαμάς ανέβασε, δεν ξέρω. Είναι μέσα στη Γάζα όπου πρέπει να κρατά τους τρομοκράτες έτσι ώστε να μην πέσει. Είναι μια γυναίκα 72 ετών, είναι άρρωστη, έχει πρόβλημα στην καρδιά και δεν ξέρει αν τα εγγόνια της είναι ζωντανά ή όχι. Είναι τόσες πολλές οικογένειες που εξολοθρεύτηκαν σε μία μέρα. Μόνο σε μια μέρα».