Χαμάς: Ετοιμάζαμε την επίθεση από το 2022, αν το Ισραήλ κάνει χερσαία επέμβαση θα δεχθεί νέο πλήγμα

Εκπρόσωπος της Χαμάς εξήγησε πως η στρατιωτική οργάνωση κατάφερε να «ξεγελάσει» τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και να καταφέρει καίριο πλήγμα με την επίθεση του προηγούμενου Σαββάτου. Προειδοποιεί για νέο αιματοκύλισμα αν γίνει χερσαία επέμβαση στη Γάζα και υπόσχεται ελευθερία στα αιχμάλωτα μέλη της οργάνωσης.
Χαμάς: Ετοιμάζαμε την επίθεση από το 2022, αν το Ισραήλ κάνει χερσαία επέμβαση θα δεχθεί νέο πλήγμα
AP Photo
1'

«Αρχίσαμε να προετοιμάζουμε την επίθεση το 2022», ανέφερε εκπρόσωπος της Χαμάς. Ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής οργάνωσης της Χαμάς, υποστήριξε πως οι προετοιμασίες για την αιφνιδιαστική επίθεση που έγινε το Σάββατο, είχαν αρχίσει τουλάχιστον έναν χρόνο πριν.

Ανέφερε ακόμα, ότι σκόπιμα απέκρυψαν τις προθέσεις τους, απέφυγαν να σχολιάσουν διάφορα περιστατικά, παράκαμψαν τις αντιπαραθέσεις μεταξύ φατριών της Γάζας και Ισραήλ, αναφερόμενοι σε κύκλους εχθροπραξιών τα τελευταία χρόνια και δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας για να μην γνωρίζει ο εχθρός την επικείμενη επιχείρηση τους. «Αυτή η στρατηγική ήταν τρομερά επιτυχημένη και το Ισραήλ, στην τρέχουσα στρατιωτική του εκστρατεία, καταφεύγει σε δολοφονίες και αιματοχυσία για να καλύψει τις αποτυχίες του αντί να προβεί σε σωστή αξιολόγηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς κατάφερε να στρατολογήσει κρυφά 4.500 μαχητές που προηγήθηκαν της επιχείρησης. Υποστήριξε ότι η χερσαία εισβολή στο Ισραήλ περιελάμβανε κυβερνοπόλεμο, εκτός από την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών και την απενεργοποίηση στρατιωτικών καμερών. «Προσφέραμε άμυνα για όλους τους μαχητές μας και αποκρύψαμε με επιτυχία ολόκληρο το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης πόρων και της απόκτησης των απαραίτητων πόρων», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας εισβολής, και εξέδωσε προειδοποίηση: «Εάν το Ισραήλ αναλάβει τέτοια δράση, θα λάβουμε νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες για τον εχθρό».

Απευθύνθηκε, τέλος, στους κρατούμενους λέγοντας: «Έχουμε αρκετά διαπραγματευτικά χαρτιά για να ασκήσουμε πίεση για την απελευθέρωσή σας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή