ΚΟΣΜΟΣ

Επικεφαλής ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας: «Είμαστε σε πόλεμο μέχρι τέλους, χωρίς χρονικό όριο»

Επικεφαλής ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας: «Είμαστε σε πόλεμο μέχρι τέλους, χωρίς χρονικό όριο»

Ο Μπαρ ακολούθησε την ανάληψη της ευθύνης από τον αρχηγό του επιτελείου του IDF την περασμένη εβδομάδα, με τα ισραηλινά ΜΜΕ να ασκούν κριτική ότι δεν έχει προβει σε ανάλογη παραδοχή μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

Πόλεμο χωρίς χρονικό όριο λήξης χαρακτήρισε σήμερα ο διευθυντής της ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Shin Bet), Ρόνεν Μπαρ, την ένοπλη σύγκρουση με τη Χαμάς.

«Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν άλλο γύρο. Σε έναν γύρο, κερδίζετε με την αντίληψη της νίκης και την επίτευξη ησυχίας, σε έναν πόλεμο καταλήγετε σε μια αποφασιστική νίκη αλλάζοντας την κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιοριστικές γραμμές και χωρίς χρονικό όριο. Μέχρι το τέλος», είπε ο Μπαρ.

Επίσης, στα σχόλια του αρχηγού της Shin Bet, τα οποία ήταν τα πρώτα από τότε που η Χαμάς «έπιασε στον ύπνο» στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας, ο Μπαρ ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας: «Παρά τις ενέργειές μας, δυστυχώς το Σάββατο δεν καταφέραμε να προειδοποιήσουμε εγκαίρως ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επίθεση. Ως επικεφαλής της υπηρεσίας, η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία είναι δική μου. Θα υπάρξει χρόνος για να διεξάγουμε έρευνες. Τώρα βρισκόμαστε σε πόλεμο», τόνισε.

Ο Μπαρ ακολούθησε την ανάληψη της ευθύνης από τον αρχηγό του επιτελείου του IDF (Αντιστράτηγο) Χέρζι Χαλέβι την περασμένη εβδομάδα, με τα ισραηλινά ΜΜΕ να ασκούν κριτική ότι δεν έχει προβει σε ανάλογη παραδοχή μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.