ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: «10 με 50 οι νεκροί και όχι 500» από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, λέει αξιωματούχος της ΕΕ

Γάζα: «10 με 50 οι νεκροί και όχι 500» από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, λέει αξιωματούχος της ΕΕ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφορίων αμφισβητεί τον αριθμό των θυμάτων του νοσοκομείου που έδωσαν οι παλαιστινιακές αρχές. Ο ίδιος ισχυρίζεται οτι οι νεκροί δεν είναι 500, αλλά 10 με 50

Αξιωματούχος των ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών που έδωσε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο ισχυρίζεται οτι η φονική έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, για τον οποίο το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά ένοπλα κινήματα αλληλοκατηγορούνται, φαίνεται να έχει προκαλέσει «μερικές δεκάδες θανάτους» και όχι εκατοντάδες.

«Δεν υπάρχουν 200 ή ακόμα και 500 νεκροί, αλλά μάλλον μερικές δεκάδες, πιθανώς μεταξύ 10 και 50», λέει η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας, η οποία προσθέτει επίσης ότι «το Ισραήλ μάλλον δεν το έκανε αυτό».

«Το κτίριο δεν καταστράφηκε» και κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει «το γεγονός ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο πάρκινγκ όπου έπεσε η ρουκέτα», προσθέτει αυτός ο ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχουν «αρκετά περιστατικά πυραύλων» που εκτοξεύθηκαν.

Τουλάχιστον 3.785 oι Παλαιστίνιοι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Αλλά την ίδια ώρα τουλάχιστον 3.785 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 12.493 έχουν τραυματιστεί κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Από τον συνολικό απολογισμό 1.524 νεκροί ήταν παιδιά και 1.000 γυναίκες, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ Κούντρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 44 υγειονομικοί εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα ενώ τέσσερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας και 14 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν επίσης σταματήσει τη λειτουργία τους.

«Δεν υπάρχουν αποθέματα φαρμάκων σε κανένα από τα νοσοκομεία στη Γάζα», είπε ο ίδιος και έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισπεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

ΒΒC: Μόλις σταματήσουν οι επισκέψεις, αναμένεται να αρχίσει η χερσαία εισβολή

Είναι ενδιαφέρον ότι απόψε ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να απευθύνει ομιλία από το Οβάλ Γραφείο, επισημαίνει ο απεσταλμένος του BBC στα σύνορα Ισραήλ - Γάζας Jeremy Bowen. Εκτιμά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ολοκληρώσει το μήνυμά του με ένα αίτημα για περισσότερα χρήματα για το Ισραήλ και την Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο συντάκτης διεθνών θεμάτων επιχειρεί να συνδύασει τα γεγονότα με τις επισκέψεις ηγετών μεγάλων χωρών, μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είδαμε τα στρατεύματα και τα τανκς στα σύνορα εδώ όπου κάνω ρεπορτάζ - η συγκέντρωση είναι εκεί. Οι έφεδροι, τις τελευταίες ημέρες, πήραν άδεια για να αλλάξουν τις κάλτσες τους, να δουν τις οικογένειές τους» παρατηρεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμά ότι όταν τελειώσουν αυτές οι επισκέψεις, όπου οι Ισραηλινοί θα έχουν ξετυλίξει είναι τα σχέδιά τους, το Ισραήλ θα προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Σχετικές ειδήσεις