ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τομ Έμερ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Ο Τομ Έμερ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων
AP.

Ο Τομ Έμερ αποσύρθηκε πριν καν… διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μονάχα μερικές ώρες αφότου έλαβε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο Τομ Έμερ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών Μέσων ενημέρωσης.

Ο Τομ Έμερ, ο τρίτος στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικανών βουλευτών, έλαβε το χρίσμα αφότου οι άλλοι υποψήφιοι αποκλείσθηκαν στις πέντε ψηφοφορίες που προηγήθηκαν. Όμως, στην τελική, δοκιμαστική ψηφοφορία, χωρίς αντίπαλο αυτήν τη φορά, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 217 ψήφους που απαιτούνται για να εκλεγεί Πρόεδρος, καθώς τουλάχιστον 20 βουλευτές τον καταψήφισαν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχει Πρόεδρο από την 3η Οκτωβρίου, όταν μία μικρή ομάδα «ανταρτών» ανέτρεψε τον Κέβιν ΜακΚάρθι. Λόγω αυτού του κενού, η Βουλή έχει «παραλύσει» και δε μπορεί να περάσει νομοσχέδια, όπως το αίτημα του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για αποδέσμευση ποσού ύψους 106 δισ. δολαρίων για την παροχή βοήθειας στο Ισραήλ, την Ουκρανία και την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Δημοκρατικοί αναφέρουν ότι είναι ανοιχτοί σε μία «συμβιβαστική λύση», που θα επέτρεπε στη Βουλή να λειτουργήσει και πάλι. Ωστόσο, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν κάποιον που θα έχει τη στήριξη του αντίπαλου κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις