ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε το βίντεο - Πώς αποκρούστηκε η δια θαλάσσης εισβολή της Χαμάς από τον ισραηλινό στρατό

Δείτε το βίντεο - Πώς αποκρούστηκε η δια θαλάσσης εισβολή της Χαμάς από τον ισραηλινό στρατό
X/Twitter

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό μέλη της Χαμάς είχαν σκοπό να επιτεθούν στο κιμπούτς Ζικίμ 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το βράδυ της Τρίτης απέτρεψε προσπάθεια της Χαμάς να εισέλθει στο Ισραήλ δια θαλάσσης.

Σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό, μέλη των Ταξιαρχικών Εζεντίν αλ Κάσαμ σκόπευαν να περάσουν βόρεια κατά μήκος των ακτών και να επιτεθούν στο κιμπούτς Ζικίμ, ενώ στην περιοχή διεξάγονται έρευνες.

Έγινε λόγος για πυρά και νεκρούς μαχητές της Χαμάς, χωρίς να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν κτήριο από όπου φέρεται να αναχώρησαν τα μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης προκειμένου να εισέλθουν σε ισραηλινά ύδατα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αεροπορία του Ισραήλ, «πυρήνας της Χαμάς εντοπίστηκε στο Κιριάτ από τον ναυτικό έλεγχο του θαλάσσιου βραχίονα. Τα μέλη της οργάνωσης βγήκαν μέσω μίας σήραγγας στην παραλία στη Λωρίδα της Γάζας και σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να εισέλθουν σε ισραηλινό έδαφος, στην περιοχή Ζικίμ, δια θαλάσσης. Μαχητικά αεροσκάφη και ναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο τούνελ από το οποίο βγήκαν τα μέλη της Χαμάς καθώς και στην αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούσαν».