ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - CNN: Ο IDF έχει εισχωρήσει σε βάθος άνω των 2 μιλίων στο έδαφος της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ - CNN: Ο IDF έχει εισχωρήσει σε βάθος άνω των 2 μιλίων στο έδαφος της Γάζας

Εκτίμηση του CNN για το πόσο μακριά έχει φτάσει ο Ισραηλινός στρατός εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Μια απόσταση που ξεπερνά τα δύο μίλια, εκτιμάται ότι έχουν διανύσει τα ισραηλινά στρατεύματα, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το CNN, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι απεσταλμένοι του αμερικανικού δικτύου και από τα βίντεο του IDF.

Οι στρατιώτες στο βίντεο, που τραβήχτηκε το Σάββατο, φαίνονται να τοποθετούν μια ισραηλινή σημαία στην οροφή ενός ξενοδοχείου στη Γάζα. Το CNN εντόπισε γεωγραφικά το βίντεο σε μια περιοχή λίγο πάνω από δύο μίλια από τα σύνορα Γάζας-Ισραήλ.

«Στρατιώτες του 52ου τάγματος της 401 Ταξιαρχίας κυματίζουν την ισραηλινή σημαία στην καρδιά της Γάζας, δίπλα στην παραλία», ακούγεται να λέει ένας στρατιώτης στο βίντεο, που τραβήχτηκε αρκετά μίλια βόρεια της πόλης της Γάζας.

Το μπλακ άουτ επικοινωνιών στη Γάζα έχει εμποδίσει σημαντικά τη ροή πληροφοριών από αυτήν, αν και οι πάροχοι δήλωσαν ότι η υπηρεσία αποκαθίσταται σταδιακά την Κυριακή.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom. Το CNN ζήτησε από τις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ να σχολιάσουν το βίντεο και γιατί οι στρατιώτες τοποθετούν μια ισραηλινή σημαία στην οροφή του ξενοδοχείου.