ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ξέχασαν 2χρονο σε σχολικό εν μέσω καύσωνα και πέθανε

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ξέχασαν 2χρονο σε σχολικό εν μέσω καύσωνα και πέθανε

Βραζιλία: Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο μικρός δεν ήθελε να πάει σχολείο εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με τη μητέρα του.

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Βραζιλία με θύμα ένα δίχρονο παιδί το οποίο ξέχασαν μέσα σχολικό λεωφορείο η συνοδός του και οδηγός, εν μέσω, μάλιστα, καύσωνα.

Ο μικρός Απόλο Ροντρίγκεζ βρέθηκε νεκρός στις 3:30 το μεσημέρι της Τρίτης, στην προτελευταία σειρά των καθισμάτων του σχολικού το οποίο τον είχε παραλάβει στις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Τον 2χρονο εντόπισαν ο 45χρονος οδηγός του σχολικού, Φλάβιο Ρόμπσον, όταν πήγε να παραλάβει το σχολικό, μαζί με τη 44χρονη συνοδό η οποία είναι και σύζυγός του. Μετέφεραν εσπευσμένα το μικρό αγόρι σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από τους γιατρούς.

Για τα αίτια θανάτου του 2χρονου, ευθύνονταν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Βραζιλίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα θερμόμετρα την Τρίτη έδειξαν 37 βαθμούς Κελσίου στο Σάο Πάολο .

Μάλιστα όπως, δήλωσε η μητέρα του άτυχου αγοριού, Απόλο δεν ήθελε να πάει στον παιδικό σταθμό τη μοιραία ημέρα. «Έκλαιγε και δεν ήθελε να πάει» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Globo η Καλιάν Ροντρίγκεζ.

Σύμφωνα με την ίδια η 44χρονη συνοδός πάντα έβαζε το παιδί της στα πρώτα καθίσματα του σχολικού αλλά την μοιραία ημέρα «τον έβαλε στα τελευταία καθίσματα και τον ξέχασε».

Πρόσθεσε πως όταν επέστρεψε από τη δουλειά της και ο γιος της δεν είχε επιστρέψει από τον παιδικό σταθμό, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει. «Γύρισα και δεν ήταν εκεί. Και δεν θα τον δώ ποτέ ξανά» είπε δακρυσμένη.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το κανάλι G1 αναφέρουν ότι η 44χρονη υποστήριξε ότι πάντα ήλεγχε το σχολικό για να δει ότι είχαν αποβιβαστεί όλα τα παιδιά αλλά για την επίμαχη ημέρα είπε ότι είχε ημικρανία και αυτό μπορεί να επηρέασε την προσοχή της.