ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Μαργκρέτε: Ενωμένη για τα Χριστούγεννα η οικογένεια μετά τα σκάνδαλα για τους τίτλους

Βασίλισσα Μαργκρέτε: Ενωμένη για τα Χριστούγεννα η οικογένεια μετά τα σκάνδαλα για τους τίτλους
(Photo by Julian Parker/UK Press via Getty Images)

Η βασίλισσα Μαργκρέτε θα γιορτάσει στο παλάτι Marselisborg τα Χριστούγεννα με τον πρίγκιπα Φρέντερικ και την οικογένειά του... και όλα αυτά μετά το ερωτικό σκάνδαλο που αφορούσε τον πρίγκιπα 

Η βασίλισσα Μαργκρέτε II της Δανίας πρόκειται να περάσει τα Χριστούγεννα με τους δύο γιους της πρίγκιπα Χοακίμ και πρίγκιπα Φρέντερικ και τις οικογένειές τους.

Η είδηση αυτή αποτελεί μια μεγάλη ανατροπή για τα εορταστικά σχέδια της βασιλικής οικογένειας της Δανίας αφού τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες με αφορμή την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων από τα εγγόνια της βασίλισσας.

Οι εντάσεις προέκυψαν όταν η μονάρχης αφαίρεσε τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας στα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Χοακίμ - μια κίνηση την οποία επέκρινε ανοιχτά ο έκτος στη σειρά για τον θρόνο διάδοχος.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι σχέσεις τους έχουν βελτιωθεί και τα προβλήματα ξεπερνιούνται αφού όπως επιβεβαιώθηκε από τον βασιλικό οίκο της Δανίας φέτος, η βασίλισσα θα συνοδεύεται από τους γιους της στο παλάτι Marselisborg.

Η επίδειξη ενότητας κατά πολλούς, έρχεται όμως εν μέσω ενός νέου σκανδάλου αφού τις τελευταίες εβδομάδες δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες (στο ισπανικό περιοδικό Lecturas) του πρίγκιπα Φρέντερικ, 55 ετών, σε μια βραδινή έξοδο στη Μαδρίτη με την εντυπωσιακή Μεξικανή, Genoveva Casanova - και χωρίς τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Mary της Δανίας, 51 ετών.

Η βασίλισσα Μαργκρέτε θα μείνει στο παλάτι Marselisborg από τις 20 Δεκεμβρίου. Θα γιορτάσει την παραμονή των Χριστουγέννων με τον πρίγκιπα Φρέντερικ και την οικογένειά του, καθώς και τον πρίγκιπα Χοακίμ και την πριγκίπισσα Marie και τα δύο παιδιά τους.

Ο γιος του πρίγκιπα Ιωακείμ, κόμης Φέλιξ, θα επισκεφθεί την οικογένειά του στις 25 Δεκεμβρίου, ενώ ο αδελφός του κόμης Νικολάι θα περάσει τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό αφού σπουδάζει στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Πέρυσι, ο πρίγκιπας Χοακίμ και η οικογένειά του πέρασαν τα Χριστούγεννα στο Βιετνάμ, σύμφωνα με το δανικό περιοδικό Her & Nu, ενώ η γεννημένη στην Αυστραλία πριγκίπισσα Mary και η οικογένειά της πέρασαν την εορταστική περίοδο στο Hobart.

Είπε ότι η απόφαση είχε σκοπό να επιτρέψει στην Κόμισσα Αθηνά, 11, στον Κόμη Φέλιξ, 20, στον Κόμη Νικολάι, 24 και στον Κόμη Χένρικ, 13 ετών, να απολαμβάνουν κανονικές ζωές χωρίς βασιλικές υποχρεώσεις.

Η επίδειξη ενότητας από τη βασιλική οικογένεια της Δανίας έρχεται εν μέσω της καταιγίδας των μέσων ενημέρωσης που συνεχίζει να στροβιλίζεται μετά τις φωτογραφίες στο ισπανικό περιοδικό Lecturas από τη βραδινή έξοδο του πρίγκιπα Φρέντερικ στη Μαδρίτη με τη λαμπερή Μεξικανή φίλτατη Genoveva.