ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας Έμιλι Χαντ: Η κόρη μου ψιθύριζε μετά την απελευθέρωση, της είχαν πει να μην κάνει θόρυβο

Πατέρας Έμιλι Χαντ: Η κόρη μου ψιθύριζε μετά την απελευθέρωση, της είχαν πει να μην κάνει θόρυβο

Ο ίδιος περιγράφοντας τις στιγμές επανασύνδεσης με την κόρη του, ανατριχιάζει με τα όσα του εκμυστηρεύτηκε η μικρή

Συγκλονίζει ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι, του κοριτσιού η ιστορία ομηρίας του οποίου προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, όταν νομίζοντας αρχικά ότι ήταν νεκρή, είχε δηλώσει ανακουφισμένος, που σκοτώθηκε από τη Χαμάς και δεν υπέφερε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η Έμιλι ανακοινώθηκε πως είναι ζωντανή και πρόσφατα με την ανταλλαγή των ομήρων βρέθηκε στην αγκαλιά του πατέρα της.

Ο ίδιος περιγράφοντας τις στιγμές επανασύνδεσης με την κόρη του, ανατριχιάζει με τα όσα του εκμυστηρεύτηκε η μικρή.

"Το πιο σοκαριστικό, ανησυχητικό σημείο της συνάντησής ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της", είπε. «Την είχαν προετοιμάσει να μην κάνει θόρυβο».

Σύμφωνα με το Χαντ, η Έμιλι του είπε ότι νόμιζε ότι τον είχαν πιάσει όμηρο. Όταν τη ρώτησε πόσο καιρό νόμιζε ότι είχε φύγει, η Έμιλι απάντησε «Ένα χρόνο»

Ο Τόμας είχε εκφράσει προηγουμένως τους αρχικούς φόβους του ότι η κόρη του κρατήθηκε αιχμάλωτη από τη Χαμάς, λέγοντας: «Ήταν νεκρή ή στη Γάζα, και αν γνωρίζετε κάτι για το τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο από τον θάνατο – αυτό είναι χειρότερο από τον θάνατο».

Η Emily έμενε με μια φίλη της στο Kibbutz Be'eri , μια από τις κοινότητες του νότιου Ισραήλ που επλήγησαν περισσότερο από την εισβολή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.