ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες πολέμου στη Γάζα: 32 νεκροί σε 3 ώρες - «Η Χαμάς δεν κρατησε τον λόγο της» λέει το Ισραήλ

Σειρήνες πολέμου στη Γάζα
Σειρήνες πολέμου στη Γάζα
ΑΡ

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε οτι 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρεις ώρες, ενώ το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς οτι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. 

Μετά από επτά ημέρες κατάπαυσης του πυρός, ο ουρανός πάνω από τη Γάζα αντηχεί με τον ήχο των βομβαρδισμών για άλλη μια φορά. Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν και πάλι, μετά τον τερματισμό της προσωρινής εκεχειρίας για την εκατέρωθεν ανταλλαγή κρατουμένων και ομήρων. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε οτι 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρεις ώρες, από τότε που ξεκίνησαν εκ νέου οι εχθροπραξίες.

Ο ισραηλινός στρατός εν τω μεταξύ φαίνεται ότι έριξε φυλλάδια προειδοποιώντας τους κατοίκους του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα να κατευθυνθούν νοτιότερα για την ασφάλειά τους. Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πως το φυλλάδιο αναφέρει ότι το Χαν Γιουνίς είναι μια «επικίνδυνη ζώνη μάχης» και λέει στους ανθρώπους σε περιοχές στα ανατολικά της πόλης να κατευθυνθούν σε καταφύγια στη Ράφα, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις κατά της Χαμάς έχουν ξανάρχισε για να «χτυπηθούν στα οχυρά τους». Ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ είπε στο Newsday του BBC ότι οι στόχοι του Ισραηλινού Στρατού παρέμειναν οι ίδιοι καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης, δηλαδή να φέρει πίσω όλους τους ομήρους και να «καταστρέψει τη Χαμάς».

Όταν ρωτήθηκε τι στόχους χτυπούν, είπε ότι δεν μπορεί να πει ευθέως λόγω «επιχειρησιακών ανησυχιών», αλλά είπε ότι ο στρατός «επιχειρεί με βάση τους νόμους της ένοπλης σύγκρουσης». «Η Χαμάς δεν τήρησε τον λόγο της στη συμφωνία, να απελευθερώσει όλες τις γυναίκες και τα παιδιά», πρόσθεσε.