ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο - Έβγαλαν κοριτσάκι μέσα από συντρίμμια

Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο - Έβγαλαν κοριτσάκι μέσα από συντρίμμια

Γάζα: Το Ισραήλ επεκτείνει όλο και περισσότερο τις χερσαίες επιχειρήσεις και η Χαμάς απαντά με απειλές για τους ομήρους που βρίσκονται ακόμα στα χέρια της

Εικόνες από τον απεγκλωβισμό ενός μωρού μόλις λίγων μηνών μέσα από τα συντρίμμια ενός σπιτιού που ισοπεδώθηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Από την επίθεση βρήκαν τραγικό θάνατο η μητέρα και η αδερφή του βρέφους.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ ολοένα και επεκτείνει τις χερσαίες τους επιχειρήσεις στη Γάζα με την Χαμάς να απαντά με απειλές για τις ζωές των ομήρων που βρίσκονται ακόμα στα χέρια της.

Συγκλονιστικές στιγμές στην Ράφα, με τη μικρή Μαριάμ να είναι ζωντανή κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού της που ισοπεδώθηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό. Γείτονες αλλά και διασώστες βγάζουν τα συντρίμμια ακόμα και με τα χέρια για να την φτάσουν και να την απεγκλωβίσουν.

Η οικογένεια της μικρής Μαριάμ, είχε πρόσφατα μετακομίσει στη Ράφα με την ελπίδα ότι θα ήταν πιο ασφαλής. Τουλάχιστoν 20 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο στην επίθεση αυτή του ισραηλινού στρατού. Ανάμεσα τους η μητέρα και η αδελφή της μικρής Μαριάμ.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Μέρα με την ημέρα ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει όλο και περισσότερο τις χερσαίες επιχειρήσεις του.

Πλέον οι ισραηλινοί στρατιώτες, μπαίνουν όπου βρίσκουν ίχνη της Χαμάς με σκοπό να εξαλείψουν την οργάνωση.

«Διεξάγουμε εντατικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας. Αυτές θα συνεχιστούν μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκουν συνεχώς τούνελ που χρησιμοποιούσε η Χαμάς ως κέντρα διοίκησης αλλά και ορμητήρια.

Από την πλευρά της η Χαμάς ανεβάζει συνεχώς βίντεο με επιθέσεις εξτρεμιστών κατά θέσεων ισραηλινών στρατιωτών και απειλεί. «Δεν θα υπάρξει ανταλλαγή κρατουμένων ή διαπραγματεύσεις μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα», τονίζει ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι καταγγελίες Παλαιστίνιων πρώην κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές για βασανιστήρια. Πάνω από 20 παλαιστίνιοι έχουν καταγγείλει ξυλοδαρμούς και άλλα βασανιστήρια μέσα στα κελιά.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι - Δεκάδες φιλοϊρανοί νεκροί από πλήγματα στη Συρία

Βρετανία: Εικόνες χάους μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar λόγω πλημμύρας

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 27χρονη που κάλεσε το 100 για ενδοοικογενειακή βία