ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνει το Freedom Skatepark που δημιουργήθηκε στη Γκάνα με τη βοήθεια του Virgil Abloh

Κλείνει το Freedom Skatepark που δημιουργήθηκε στη Γκάνα με τη βοήθεια του Virgil Abloh

Μετά από μόλις δύο χρόνια λειτουργίας κλείνουν οι πύλες του Freedom Skatepark του Virgil Abloh στη Γκάνα, σύμβολο ελευθερίας στο οποίο οι νέοι μπορούν να κάνουν skate και να ασχοληθούν με μορφές τέχνης, όπως η μουσική, η φωτογραφία και η ζωγραφική.

Το καταφύγιο των σκέιτερ στη Γκάνα που δημιουργήθηκε στην Άκρα με τη βοήθεια του αείμνηστου σχεδιαστή μόδας κλείνει λόγω προβλημάτων με εργολάβους.

Μέσω του Instagram, ο σχεδιαστής Wole Olosunde γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αφρικανική χώρα ότι στην είσοδο του Freedom Skatepark έχει υψωθεί τοίχος από τσιμέντο για να κρατά τους σκέιτερ έξω.

Ο Olosunde στην ανάρτησή του διερωτάται γιατί κανείς δεν έκανε τίποτα για να κρατήσει ζωντανό αυτό το μέρος του οράματος του Virgil Abloh, παρά τις προσπάθειες να του αποδοθεί σεβασμός.

Η έκταση δόθηκε με leasing στο Freedom Skatepark για 10 χρόνια και το ποσό αποπληρώθηκε από την κολεκτίβα νέων Surf Ghana, που ασχολούνται με το surfing και το skateboarding.

Όμως η σύμβαση μίσθωσης του Freedom Skatepark αμφισβητείται από άλλο άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης της γης.

Η ομάδα Surf Ghana δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια από την Sandy Alibo από την Καραϊβική, η οποία θέλησε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της μαύρης κοινότητας στη διασπορά και των Αφρικανών.

Ο αείμνηστος Virgil Abloh, ιδρυτής της Off-White και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, μαζί με την παναφρικανική μάρκα ρούχων, Daily Paper, στήριξαν τη συλλογικότητα στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για το πρώτο Skatepark στη Δυτική Αφρική.