ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απελάθηκε ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής μετά την στήριξη στον πόλεμο στη Γάζα

Τουρκία: Απελάθηκε ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής μετά την στήριξη στον πόλεμο στη Γάζα

Απελάθηκε από την Τουρκία και επιστρέφει στο Ισραήλ ο ποδοσφαιριστής Σαγκίβ Γεχεζκέλ, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές για υποκίνηση μίσους, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους ομήρους που κρατούνται στην Γάζα κατά την διάρκεια αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το Ισραήλ έχει στείλει ειδικό αεροπλάνο για να μεταφέρει στο Ισραήλ τον Σαγκίβ Γεχεζκέλ.

Ο 28χρονος παίκτης της Αντάλια φόρεσε κατά την διάρκεια του αγώνα περικάρπιο στο οποίο αναγραφόταν «100 ημέρες. 07/10» αναφερόμενος στην ημερομηνία της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ κατά την 100ή ημέρα του πολέμου στην Γάζα.

«Δεν έκανα κάτι για να προκαλέσει οποιονδήποτε. Δεν είμαι υπέρ του πολέμου. Υπάρχουν Ισραηλινοί που κρατούνται όμηροι στην Γάζα», δήλωσε κατά την διάρκεια της ανάκρισης σύμφωνα με το δίκτυο NTV.

Ενας δεύτερος ισραηλινός ποδοσφαιριστής, ο Εντέν Καρζέφ, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα στην Τουρκία για την ανάρτηση στο Instagram πανό με σύνθημα στα αγγλικά «100 - Φέρτε τους πίσω ΤΩΡΑ», αναφερόμενος στους ομήρους στην Γάζα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Μπασακσεχίρ, γνωστή για την σχέση της με την τουρκική προεδρία, ανακοίνωσε την έναρξη πειθαρχικής έρευνας κατά του ποδοσφαιριστή.