ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Οι πρώτες εικόνες από το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Χούθι: Οι πρώτες εικόνες από το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Στις 16 Ιανουαρίου οι Χούθι έπληξαν με πύραυλο το ελληνόκτητο πλοίο Zografia

Οι πρώτες εικόνες από τις φθορές που προκάλεσε το χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα είδαν το φως της δημοσιότηας.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου οι αντάρτες της Υεμένης επιτέθηκαν με πύραυλο στο ελληνόκτητο πλοίο με τον πύραυλο να χτυπά το κατάστρωμα του πλοίου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Πρόκειται για πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου, με σημαία Μάλτας και χωρητικότητα 56.000 τόνων. Στο πλοίο βρισκόταν 24μελές πλήρωμα, μεταξύ των οποίων δεν υπήρχαν Έλληνες.

Σε σχετική ανακοίνωση πριν από μία εβδομάδα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι ανέφερε «Στοχοποιήσαμε το πλοίο Zografia που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ, με πυραύλους που είχαν ως αποτέλεσμα ένα ''άμεσο χτύπημα''».

Από την έκρηξη δεν είχαν αναφερθεί τραυματίες, ενώ ο επικεφαλής διαπραγματευτής των ανταρτών είχε δηλώσει ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της οργάνωσης μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ στην Υεμένη, ενώ προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Βίντεο ντοκουμέντο από το χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο

Ένα απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα είδε το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δείχνει το πλοίο, υπό σημαία Μάλτας, που χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα το μεσημέρι της Τρίτης (16/01/2024) και ανήκει στην εταιρεία «Vulcanus Technical Maritime Enterprise» με έδρα στην Αθήνα.

Το πλήρωμα του πλοίου, του Chem Ranger, υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, «είδε πυραύλους να πέφτουν στο νερό κοντά στο σκάφος», πάντως «δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιά στο πλοίο», που «συνέχισε την πορεία του», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X.