ΚΟΣΜΟΣ

Τέιλορ Σουίφτ: Το Twitter μπλοκάρει την αναζήτησή της εξαιτίας των fake γυμνών φωτογραφιών της

Τέιλορ Σουίφτ: Το Twitter μπλοκάρει την αναζήτησή της εξαιτίας των fake γυμνών φωτογραφιών της
AP

Σάλο έχουν προκαλέσει οι ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της μέσω τεχνητής νοημοσύνης, που έχουν κατακλύσει τα social media. 

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι αυτή τη στιγμή πρόκειται για τη μεγαλύτερη star της μουσικής βιομηχανίας, Άλλωστε τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε το ρεκόρ του Έλβις Πρίσλεϊ στο Billboard, η περιοδεία της «Eras» έσπασε όλα τα ρεκόρ, ενώ είναι και επίσημα η βασίλισσα του Spotify.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Τέιλορ Σουίφτ δεν αντιμετωπίζει και προβλήματα. Εδώ και μερικά 24ωρα το Χ (πρώην Twitter) έχουν κατακλύσει ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της pop star. Πρόκειται για εικόνες που έχουν φτιαχτεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σε μια προσπάθεια της εταιρείας να ελέγξει το περιεχόμενο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα της, αποφάσισε προσωρινά να μπλοκάρει οποιαδήποτε έχει σχέση με το όνομα Τέιλορ Σουίφτ.

«Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά τη σελίδα» είναι το μήνυμα που βγαίνει σε όσους επιχειρούν να ψάξουν στο Χ την Σουίφτ.

«Αυτή είναι μια προσωρινή ενέργεια και γίνεται με μεγάλη προσοχή, καθώς δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια σε αυτό το ζήτημα» αναφέρει σε δήλωσή της η εταιρεία, εξηγώντας γιατί προέβει σε αυτή την ενέργεια.