ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικά στο διάστημα: «Κίνδυνος να επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων»

Πυρηνικά στο διάστημα: «Κίνδυνος να επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων»

Η Ρωσία έχει αναπτύξει επαρκή τεχνολογία για την ασφαλή μεταφορά πυρηνικών στο διάστημα, σύμφωνα τουλάχιστον με ενημέρωση του Κογκρέσου.

Όλο και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την «απειλή εθνικής ασφάλειας» που σήμανε συναγερμό στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο συναγερμός αυτός σχετίζεται με τη δραστηριότητα της Ρωσίας στο διάστημα και με το γεγονός πως έχει αναπτύξει επαρκή τεχνολογία για την ασφαλή μεταφορά πυρηνικών στο διάστημα.

Αυτό δεν αφορά τη ρίψη πυρηνικού όπλου στη Γη, αλλά μάλλον την πιθανή χρήση του εναντίον δορυφόρων.Στο Κογκρέσο ωστόσο, δεν αναφέρθηκε το όνομα της Ρωσίας, αλλά τον όρο «έτερη δύναμη».

Ο Θεόδωρος Λιόλιος, Αναπληρωτής Κοσμήτορας ΣΣΕ, Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Πρόκειται για πυρηνικά όπλα στο διάστημα. Είναι φανερό πως ανησυχούν ότι θα ανοίξει η τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στο διάστημα. Υπάρχουν αυτά απλά από το 1967 δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Τοποθετώντας ένα τέτοιο δορυφόρο μπορεί να απειλήσει πως θα επιστρέψει την ανθρωπότητα στην εποχή των σπηλαίων. Μπορεί να έχουμε ολική καταστροφή όλων των συστημάτων σε μία περιοχή».

Δείτε το βίντεο: