ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος για τον ηθοποιό Γκάρι Σινίζ: Πέθανε ο γιος του σε ηλικία 33 ετών - Η σπάνια μορφή καρκίνου

O Γκάρι Σινίζ με τον γιο του
O Γκάρι Σινίζ με τον γιο του
Gary Sinize Foundation

Ο σταρ της ταινίας «Φόρεστ Γκαμπ» Γκάρι Σινίζ ανακοίνωσε οτι πέθανε ο γιός του σε ηλικία μόλις 33 ετών, μετά από μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου

Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γκάρι Σινίζ μοιράστηκε τη σπαρακτική είδηση ότι ο γιος του MακΚάνα «Μακ» Σινίζ πέθανε σε ηλικία 33 ετών. Ο 68χρονος ηθοποιός του «Φόρεστ Γκαμπ» αποκάλυψε ότι ο γιος του πέθανε στις 5 Ιανουαρίου μετά από πολύχρονη μάχη με τη σπάνια μορφή καρκίνου της σπονδυλικής στήλης «χόρδωμα» σε ανάρτηση που κοινοποιήσε στον ιστότοπο του «Ιδρύματος Γκάρι Σινίζ» την Τρίτη.

Ο «Μακ» είχε δουλέψει με το ίδρυμα και είχε υποστηρίξει τo συγκρότημα «Lt. Dan Band» του πατέρα του ως ντράμερ μέχρι που οι επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη και η εξέλιξη του καρκίνου του τα τελευταία χρόνια τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί.

«Είμαι τόσο ευλογημένος, τυχερός και περήφανος που είμαι ο πατέρας του», έγραψε ο Σινίζ στο συγκινητικό «αντίο» του. Σε ένα μακροσκελές αφιέρωμα στον γιο του, ο Σινίζ θυμήθηκε τις δίδυμες τραγωδίες του 2018, όταν η σύζυγός του Μόρια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τρίτου σταδίου τον Ιούνιο, προτού ο Μακ λάβει τη διάγνωση χορδώματος τον Αύγουστο.

Ενώ η σύζυγός του υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης λεμφαδένων και έκανε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες, ο γιος της ήταν λιγότερο τυχερός. Ο Σινίζ μοιράστηκε ότι ο γιος του υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2018 για την αφαίρεση όγκου στη σπονδυλική στήλη, ενώ ακολούθησε μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση τον Φεβρουάριο του 2019 για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης.

Η οικογένεια συγκλονίστηκε τον Μάιο του ίδιου έτους, όταν μια εξέταση αποκάλυψε ότι ο όγκος του «Μακ» είχε επιστρέψει και ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί. Παρά την επιδείνωση της κατάστασής του και τις δύσκολες θεραπείες, ο Σινίζ έγραψε ότι ο γιος του συνέχισε να έρχεται τακτικά στο γραφείο του ιδρύματος και όταν δεν μπορούσε, συνέχισε να εργάζεται στα παρασκήνια.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι το τελευταίο έργο του γιου του για το ίδρυμα ήταν μια κοινή συνέντευξή τους στο podcast. Ακόμη και αφού έκανε ένα βήμα πίσω για να επικεντρωθεί στις θεραπείες και την υγεία του, ο «Μακ» στράφηκε σε ένα από τα πάθη του: τη μουσική. Ο Σινίζ έγραψε ότι ο γιος του δεν μπορούσε πλέον να παίζει τα κύρια όργανα, τα ντραμς και το πιάνο του, έτσι είχε υποθέσει ότι «η μουσική ήταν παρελθόν».

Ο «Mακ» είχε σπουδάσει στο Thorton School of Music του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, όπου είχε αρχίσει να εργάζεται σε μια ημιτελή σύνθεση αργότερα με τίτλο Arctic Circles - «εμπνευσμένο από τις χειμωνιάτικες εκφράσεις της φύσης που του άρεσε να παρακολουθεί ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου» - και ορκίστηκε να το ολοκληρώσει «πριν τελειώσει ο χρόνος του»

«Ο καρκίνος τον είχε παραλύσει από το στήθος και κάτω, αλλά εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί περιορισμένα το δεξί του χέρι και τα δάχτυλα στο αριστερό του χέρι», εξήγησε ο Σινίζ. Ο Mακ μπορούσε ακόμα να επιλέξει μουσικές νότες με μια γραφίδα δεμένη στο χέρι του και μέλη του συγκροτήματος του πατέρα του συνεργάστηκαν μαζί του για να βελτιώσουν το κομμάτι.

Ο φίλος του από το USC, ο συνθέτης Oliver Schnee, συνεργάστηκε επίσης μαζί του για να κάνει τις τελευταίες πινελιές στη διασκευή, πριν ο Mακ πληρώσει για τις ηχογραφήσεις. «Το έκανε και ήταν όμορφο», έγραψε ο Σινίζ. Ο Σινίζ αποκάλυψε ότι ο γιος του εμπνεύστηκε να ηχογραφήσει ένα ολόκληρο άλμπουμ γεμάτο με τρεις ακόμη από τις πρωτότυπες συνθέσεις του με τίτλο Resurrection & Revival, Resurrection & Revival, «με στόχο να επαναφέρει στη ζωή κάτι που ήταν παλιό ή ημιτελές».

Ο ηθοποιός κοίταξε πίσω με αγάπη την ηχογράφηση στις 10 Νοεμβρίου του 2023, η οποία θα σηματοδοτούσε τον τελευταίο εορτασμό γενεθλίων του «Mακ» «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για αυτόν και μου ζήτησε να παίξω μπάσο σε ένα από τα τραγούδια, μια διασκευή του παλιού αμερικανικού λαϊκού τραγουδιού Red River Valley, με τον ίδιο να παίζει φυσαρμόνικα», μοιράστηκε ο Γκάρι. «Εκείνη η μέρα ήταν πράγματι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς τους δύο», πρόσθεσε.

Ο Σινίζ αποκάλυψε ότι ο «Μακ» δυσκολευόταν να αναπνεύσει και στις 30 Δεκεμβρίου του 2023 αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, όπου θα παρέμενε μέχρι το τέλος. Ο «Μακ» έζησε αρκετά για να ολοκληρώσει το άλμπουμ του, αλλά πέθανε στις 5 Ιανουαρίου, την ίδια εβδομάδα που κυκλοφόρησε το άλμπουμ, και κηδεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου.

«Όπως κάθε οικογένεια που βιώνει μια τέτοια απώλεια, είμαστε συντετριμμένοι και τα καταφέρνουμε όσο καλύτερα μπορούμε», έγραψε ο Σινίζ. «Ως γονείς, είναι τόσο δύσκολο να χάσεις ένα παιδί». Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει εμφανιστεί με το συγκρότημά του σε πολλές εκδηλώσεις προς τιμήν των μελών των ενόπλων δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια, επέκτεινε τις σκέψεις του και σε άλλους που είχαν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο Σινίζ, ο οποίος σημείωσε ότι ο γιος του πάλεψε με τον καρκίνο για πεντέμισι χρόνια, έγραψε: «Ενώ η καρδιά μας πονάει που λείπει, μας παρηγορεί να ξέρουμε ότι ο Mακ δεν παλεύει πια, και εμπνεόμαστε και συγκινούμαστε από το πώς τα κατάφερε.Έδωσε μια δύσκολη μάχη ενάντια σε έναν καρκίνο που δεν έχει θεραπεία, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί», πρόσθεσε.

Ο Γκάρι μοιράστηκε ότι ο γιος του ήταν σινεφίλ και θυμήθηκε ότι «Πάντα του λέγαμε ότι μας θύμιζε τον στρατιώτη στο τέλος της εκπληκτικής ταινίας 1917, τρέχοντας μέσα από το πεδίο της μάχης, με τις βόμβες να σκάνε παντού γύρω του, να τον γκρεμίζουν η μία μετά την άλλη. ο ίδιος ωστόσο συνεχίζει να σηκώνεται, αρνείται να τα παρατήσει και συνεχίζει να τρέχει μπροστά». «Είμαι τόσο ευλογημένος, τυχερός και περήφανος που είμαι ο μπαμπάς του», πρόσθεσε.

Ο Σινίζ τόνισε ότι η ιστορία της οικογένειάς του «δεν ήταν μοναδική», αλλά εμπνεύστηκε από τους πολλούς στρατιώτες που είχε γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι είχαν επιμείνει στους δικούς τους αγώνες. «Έχω μάθει από αυτούς και έχω εμπνευστεί από αυτούς», έγραψε, προσθέτοντας, «Η γνώση τους μου έδωσε δύναμη». Ο σταρ της οθόνης συνέχισε: «Η οικογένειά μας είναι ευγνώμων για όλους εκείνους που μας βοήθησαν, μας αγάπησαν και μας στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα». Ολοκλήρωσε απευθυνόμενος απευθείας στον αείμνηστο γιο του.

«Ευχαριστώ, Μακ. Τα κατάφερες. Το Resurrection & Revival θα ζήσει. Και το ίδιο θα κάνεις και εσύ. Στις καρδιές μας για πάντα. Είμαστε ευλογημένοι που σε είχαμε στη ζωή μας ως γιο, αδερφό και φίλο...και θα μας λείψεις και θα σε αγαπάμε στην αιωνιότητα», έγραψε, πριν υπογράψει ως «περήφανος πατέρας του Mακ Σινίζ».