ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ-Ουν: Διέρρευσαν οι απαγορευμένες φωτογραφίες που έκρυβε από όλο τον πλανήτη (pics)

Κιμ Γιονγκ-Ουν: Διέρρευσαν οι απαγορευμένες φωτογραφίες που έκρυβε από όλο τον πλανήτη (pics)

Εικόνες μέσα από το πιο σκληρό καθεστώς του κόσμου, την Βόρεια Κορέα

Είναι η χώρα-μύθος. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στα ενδότερα και όσοι ελάχιστοι ξέρουν, σιωπούν για να παραμείνουν ζωντανοί. Καλωσήρθατε στη Βόρεια Κορέα!

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν και οι πρόγονοί του, έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την ασιατική χώρα σε ένα από τα πλέον σκληρά και κλειστά καθεστώτα του πλανήτη, αν όχι το σκληρότερο.

Ο φωτογράφος, Eric Lafforgue, κατάφερε να ταξιδέψει στην Βόρειο Κορέα έξι φορές συνολικά. Μετά την έκτη, του απαγορεύτηκε να επισκεφθεί την χώρα καθώς κατάφερε να «βγάλει» φωτογραφίες από την Βόρεια Κορέα και να τις δημοσιεύσει.

Ο ίδιος και η ιστοσελίδα Bored Panda, δημοσίευσαν τις εκπληκτικές φωτογραφίες, που δείχνουν την καθημερινότητα στην Βόρεια Κορέα αλλά και όλους τους περιορισμούς.

«Δεν με άφηναν να τραβήξω φωτογραφίες κάθε ένστολου. Κατάφερα όμως να τραβήξω αρκετές. Κάθε φορά που μου επέτρεπαν να πάω κάπου, σε μια νέα περιοχή, την φωτογράφιζα», σχολίασε ο Eric.

Το 2012, μετά την έκτη επίσκεψή του εκεί, κυκλοφόρησαν αρκετές φωτογραφίες που είχε τραβήξει. Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι επικοινώνησαν μαζί του, ζητώντας να τις σβήσει άμεσα. Ο Eric αρνήθηκε και φυσικά δεν ταξίδεψε ποτέ ξανά στην χώρα, αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις απαγορευμένες φωτογραφίες αλλά και τις ιστορίες από κάθε μια, όπως τις εξιστόρησε ο Lafforgue στην ιστοσελίδα Bored Panda: