ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ 2024: Τι κρύβουν οι «δωροσακούλες» αξίας 180.000 δολαρίων που θα πάρουν οι υποψήφιοι

Oι δωροσακούλες των Όσκαρ
Oι δωροσακούλες των Όσκαρ

Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει ή θα χάνει στη μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ, οι υποψήφιοι για τα βραβεία Όσκαρ 2024 δεν θα πάνε σπίτι με άδεια χέρια. 

H τσάντα αξίας 180.000 δολαρίων που θα δοθεί φέτος στους υποψήφιους για Όσκαρ περιέχει μία all-inclusive ελβετική απόδραση, πολυτελή προϊόντα περιποίησης δέρματος, μία επταήμερη απόδραση σε ένα ολιστικό καταφύγιο ευεξίας, αλλά και μια διαμονή σε ιδιωτική βίλα στο Saint-Barths

Η τσάντα που θα δοθεί στους υποψήφιους για Όσκαρ, όπως ο Ράιαν Γκόσλινγκ φέρει την υπογραφή της εταιρείας μάρκετινγκ ψυχαγωγίας με έδρα το Λος Άντζελες Distinctive Assets και έχουν σχεδιαστεί «για να περιποιούνται, να απολαμβάνουν, να εκπλήσσουν και να εμπνέουν». Χρησιμεύουν όμως παράλληλα για να αναδείξουν τις μικρές επιχειρήσεις, τα εμπορικά σήματα που ανήκουν σε μειονότητες, τις γυναίκες επιχειρηματίες και τις εταιρείες που δίνουν ανταπόδοση.

«Αυτό είναι μάρκετινγκ διασημοτήτων με αποστολή», είπε ο Λας Φάρι, ιδρυτής της Distinctive Assets. Εκτός από μια πολυτελή ελβετική απόδραση για έως και δέκα επισκέπτες από το Chalet Zermatt Peak, ένα επταήμερο ολιστικό καταφύγιο ευεξίας από το Golden Door και μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε μια συναρπαστική ιδιωτική βίλα από το Saint-Barth Paradise, μικρότερα αντικείμενα όπως μείγματα μοκτέιλ και σακίδια από λιγότερο γνωστές μάρκες περιλαμβάνονται επίσης στην τσάντα.

Τα κατοικίδια των διασημοτήτων θα είναι όπως όλα δείχνουν οι μεγάλοι νικητές μετά τη φετινή μεγάλη βραδιά των Όσκαρ, με δύο δώρα που στοχεύουν στα τετράποδα να διακρίνονται στην ετήσια τσάντα με τα «καλούδια». Οι γάτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν σακούλες με ωμή αφυδατωμένη σούπερ-τροφή από τη βιολογική καναδική μάρκα Smack, ενώ οι σκύλοι θα ενθουσιαστούν επίσης όταν λάβουν αγαθά από την εταιρεία vdog που θα δωρίσει 10.000 «γκουρμέ» γεύματα σκύλων.

Τα είδη υγείας και περιποίησης αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του δέματος, όπως πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, χάπια για το συκώτι, θεραπείες μικρεβελονισμού, ενώ στα αναλώσιμα περιλαμβάνονται μπισκότα κάσιους χωρίς γλουτένη, τσίχλες κεράσι χωρίς ζάχαρη, τεκίλα, τζιν και ένα μείγμα ροφήματος πεπτιδίων κολλαγόνου

Η «δωροσακούλα» των Όσκαρ περιέχει επίσης φορητά τσαντάκια, μπλέντερ και ψησταριές... υπέρυθρης ακτινοβολίας στη λίστα, αλλά και μία συνεδρία ύπνου για όταν τελειώσουν τα ταξίδια. Οι 70 εταιρείες των οποίων τα προϊόντα γίνονται δεκτά από τον ιδρυτή της Distinctive Assets, Λας Φάρι πρέπει επίσης να πληρώσουν ένα τέλος περίπου 4.000 δολαρίων. Οι τσάντες του περασμένου έτους εκτιμήθηκαν ότι αξίζουν περίπου 125.000 δολάρια, ενώ το ποσό φέτος εκτιμάται γύρω στα 180 χιλιάδες δολάρια.

«Αν και αυτή η τσάντα δώρου έχει, όπως πάντα, μια εντυπωσιακή εξαψήφια αξία», είπε, αυτό δεν είναι ούτε το επίκεντρο ούτε ο στόχος μας. Ακριβώς όπως οποιοσδήποτε ηθοποιός πρώτης γραμμής, δεν χρειάζεται εκατομμύρια δολάρια για να περπατήσει σε ένα πλατό, αυτά τα δώρα δίνονται με βάση την ανεκτίμητη αστρόσκονη που μπορούν να χαρίσουν αυτοί οι υποψήφιοι σε μια επωνυμία» τόνισε.

Οι προσφορές χαμηλού κόστους περιλαμβάνουν έναν επετειακό κύβο του Ρούμπικ Rubik's Cube 50th Anniversary Collector's Edition, καθώς και μια σύνοψη αποσπασμάτων ταινιών, ένα παιδικό βιβλίο «καλοσύνης και ενσυναίσθησης», καρτ-ποστάλ ευγνωμοσύνης που προάγουν τη διαγενεακή διασύνδεση και τα απομνημονεύματα του Μαρκ Ντέιλι.