ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικοί θάλαμοι εκτελέσεων της Ιαπωνίας - Διέρρευσαν οι ανατριχιαστικές εικόνες

Οι μυστικοί θάλαμοι εκτελέσεων της Ιαπωνίας - Διέρρευσαν οι ανατριχιαστικές εικόνες

Η Ιαπωνία διατηρεί ακόμη την εκτέλεση ως εσχάτη των ποινών και μάλιστα δια απαγχονισμού

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος από την Ιαπωνία έδωσε στη δημοσιότητα τους μυστικούς θαλάμους εκτελέσεων της χώρας όπου απαγχονίζονται οι χειρότεροι εγκληματίες.

Οι φωτογραφίες έρχονται από τις φυλακές του Τόκιο, οι οποίες φαινομενικά μοιάζουν με οποιοδήποτε κτήριο ωστόσο μέσα κρύβεται το ανατριχιαστικό μυστικό, καθώς γίνονται οι εκτελέσεις σε ένα δωμάτιο με ξύλινους τοίχους και μάλιστα δια απαγχονισμού, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι κρατούμενοι στέκονται σε ένα κόκκινο τετράγωνο μπροστά από μια πλατφόρμα θέασης, που χωρίζεται από ένα μεγάλο γυάλινο παράθυρο και μπλε κουρτίνες. Καθώς μπαίνουν, περνούν από ένα μικρό χρυσό άγαλμα του Kannon, μιας βουδιστικής φιγούρας που συνδέεται με συμπόνια.

Έχει αποκαλυφθεί ότι μέσα στη φυλακή, οι θανατοποινίτες ενημερώνονται για την επερχόμενη εκτέλεσή τους, μόλις μια ώρα πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την περιγραφή του δικηγόρου Yoshikuni Noguchi, οι μάρτυρες στην εκτέλεση παρακολουθούν αξιωματούχους να τραβούν τους μοχλούς για να ρίξουν έναν κρατούμενο από ύψος, ο οποίος έχει δεμένα μάτια και φοράει κουκούλα. Στη συνέχεια οι γιατροί επιβεβαιώνουν τον θάνατό τους.

Μια τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι μόλις γίνει η ανακοίνωση για την εκτέλεση, οι θανατοποινίτες μεταφέρονται σε ειδικό δωμάτιο και παρακολουθούνται συνεχώς από αξιωματικούς ασφαλείας.

Το μήνυμα στη συνέχεια υποτίθεται ότι θα μεταδοθεί στην οικογένεια του κρατούμενου, αν και ο ΟΗΕ αναφέρει ότι σε πολλούς λέγεται μόνο μετά την εκτέλεση και με αρκετές ημέρες καθυστέρησεις.

Δείτε τις εικόνες: