ΚΟΣΜΟΣ

Tζο Μπάιντεν: Τα αθλητικά παπούτσια του Αμερικανού προέδρου που «έβαλαν φωτιά» στα σενάρια

O Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ
O Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ
ΑΡ

Τα νέα παπούτσια του Τζο Μπάιντεν προορίζονται για μέγιστη «σταθερότητα», καθώς οι συχνές πτώσεις του προέδρου προκαλούν πλέον ανησυχία. 

Τα νέα υποδήματα του Τζο Μπάιντεν ενισχύουν τις φήμες ότι ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος χρειάζεται επιπλέον σταθερότητα μετά από μια σειρά από πτώσεις και μικροατυχήματα που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ο Μπάιντεν φωτογραφήθηκε πρόσφατα φορώντας ένα μαύρο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Hoka Transport με τα επίσημα κοστούμια του και όχι με πιο παραδοσιακά κομψά παπούτσια.

Προορίζονται για «πεζοπορία», «περπάτημα» και δραστήριο τρόπο ζωής κοστιζουν που μεταξύ 150 και 200 δολάρια ανά ζευγάρι και επίσης οπως αναφέρει η ιστοσελίδα τους προσφέρουν σταθερότητα σε όσους τα φοράνε που θέλουν «ένα συμμετρικό, σταθερό μαξιλάρι» κατά τη βάδιση.

Τα παπούτσια διαθέτουν επίσης μια σφραγίδα έγκρισης από την Αμερικανική Ποδιατρική Εταιρεία ως καλά για την υγεία των ποδιών, ένα όφελος που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τον Μπάιντεν μετά την πρόσφατη φυσική του αποκάλυψη ότι πάσχει από «δύσκαμπτο βάδισμα».

Οι πιο παρατηρητικοί πρόσεξαν για πρώτη φορά τα νέα παπούτσια στο τέλος Φεβρουαρίου, περίπου την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος έκανε τις ετήσιες εξετάσεις του. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να αναρωτηθούν αν τα αθλητικά παπούτσια συνταγογραφήθηκαν για να μετριάσουν τις πολλές πτώσεις του προέδρου.

Ο Μπάιντεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα να ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά του Air Force One, γλιστρώντας και σκοντάφτοντας επανειλημμένα κατά την άνοδο και την κατάβαση από το επίσημο αεροπλάνο του. Έπειτα από μια σειρά παραλίγο ατυχημάτων, ο πρόεδρος επέλεξε να χρησιμοποιήσει αναδιπλούμενες σκάλες στο πίσω μέρος του αεροπλάνου για την επιβίβαση - αντί για τα κανονικά μακρύτερα σκαλοπάτια στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους.

Τα ατυχήματα του Μπάιντεν κορυφώθηκαν με μια άσχημη πτώση κατά τις ασκήσεις της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας τον περασμένο Ιούνιο, όταν σκόνταψε σε μια σακούλα με άμμο και έπεσε στη σκηνή.

Το Politico ανέφερε για πρώτη φορά την αυξανόμενη χρήση παπουτσιών τένις από τον Μπάιντεν τον Ιανουάριο, επικαλούμενη πηγή κοντά στον πρόεδρο που είπε ότι ο Μπάιντεν συνήθιζε να «αντιστέκεται» φορώντας τα καθημερινά παπούτσια επειδή ανησυχούσε μήπως δεν έδειχνε αρκετά προεδρικός – αλλά τελικά το παραδέχτηκε για λόγους άνεσης .

Ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι ο Μπάιντεν χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα υποδήματα για να τον βοηθάνε να παραμείνει σε φόρμα. «Ξέρω ότι δεν είστε από τους προέδρους που ασκούνται, αλλά μην ανησυχείτε θα το συνηθίσετε», είπε ο Μπέιτς στην Post, προφανώς αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάιντεν κάνει φυσικοθεραπεία για να αυξήσει τη «σταθερότητα του κορμού» του τουλάχιστον «τέσσερις έως πέντε φορές την εβδομάδα», σύμφωνα με την έκθεση από την ετήσια φυσική του κατάσταση.