Ανατριχιαστικό: Η πόλη ζόμπι με 1.000 νεκρούς ανά κάτοικο - Ζουν από τύχη οι κάτοικοι

Μια νεκρόπολη βγαλμένη από ταινία τρόμου

Ανατριχιαστικό: Η πόλη ζόμπι με 1.000 νεκρούς ανά κάτοικο - Ζουν από τύχη οι κάτοικοι
2'

Μια πόλη στην Καλιφόρνια έχει τόσα πολλά νεκροταφεία που έχει ονομαστεί «Πόλη των Ψυχών» καθώς οι νεκροί ξεπερνούν τους ζωντανούς σε ποσοστό 1.000 προς 1.

Η Colma, οκτώ μίλια νότια του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης περίπου 1,5 εκατομμυρίου σορών. Η πόλη των 1.550 κατοίκων έχει κερδίσει κάθε λογής παρατσούκλια εξαιτίας αυτού, με παρατσούκλια όπως «Zombie Town» και «Place of the Living Dead».

Η κατάσταση των ομαδικών τάφων στην Colma ξεκίνησε το 1912 όταν η γειτονική πόλη Σαν Φρανσίσκο πήρε την απόφαση να απαγορεύσει τα νεκροταφεία επειδή η γη γινόταν πολύ ακριβή καθώς ο πληθυσμός της αυξανόταν. Στις αρχές του 1900, το Σαν Φρανσίσκο είχε 27 νεκροταφεία - αυτές τις μέρες έχει μόνο δύο, πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν πολλοί ξεριζωμοί πτωμάτων.

Στην αρχή αυτό περιελάμβανε το σκάψιμο τάφων στο Σαν Φρανσίσκο, με περισσότερα από 150.000 πτώματα να μεταφέρονται στην Colma σε μια από τις μεγαλύτερες «μετανάστες νεκρών».

Τις επόμενες δεκαετίες, η Colma πλημμύρισε από πτώματα του Σαν Φρανσίσκο μέχρι που έγινε επίσημa «νεκρόπολη» το 1924. Ποτέ δεν είχε περισσότερους ζωντανούς κατοίκους από νεκρούς.

Αυτές τις μέρες είναι ένα ακμάζον μέρος για ανθοπώλες και χαράκτες, καθώς οι κάτοικοί του έχουν καλωσορίσει με την πάροδο του χρόνου την ετικέτα της «πόλης των νεκρών».

«Είμαστε η πόλη των ψυχών, αλλά πραγματικά προστατεύουμε τα νεκροταφεία», δήλωσε η Helen Fisicaro, αντιδήμαρχος της Colma, μιλώντας στους New York Times. «Υπάρχει μια συναισθηματική προσκόλληση μαζί τους».

Οι κάτοικοι της Colma είναι γραμμένοι στο βόρειο τμήμα της πόλης, ενώ το υπόλοιπο μέρος προορίζεται για 17 νεκροταφεία. Οι επισκέπτες που κάνουν μια ανατριχιαστική περιήγηση στην Κόλμα υποδέχονται μια απόκοσμη σιωπή καθώς περνούν μέσα από σειρές ταφόπλακων.

Με τόσους πολλούς νεκρούς να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια, δεν είναι περίεργο που υπήρξαν κάποιες αναφορές για παραφυσική δραστηριότητα. Μια ιστορία που αναφέρουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες περιστρέφεται γύρω από μια θέαση ενός πλάσματος γαργκόιλ σκαρφαλωμένο σε μια ταφόπλακα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή