Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ θα μιλήσουν ξανά μετά τη συνάντηση Τραμπ–Ζελένσκι
Κρεμλίνο: «Το Κίεβο χρειάζεται μια τολμηρή απόφαση για το Ντονμπάς».
Το Κρεμλίνο στην Μόσχα της Ρωσίας, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά τηλεφωνικά μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ρώσος προεδρικός σύμβουλος Γιούρι Ουσακόφ ανακοίνωσε αυτό, επικαλούμενος το Tass.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά γρήγορα τηλεφωνικά μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο με την ουκρανική ομάδα απόψε», δήλωσε.
Σε ό,τι αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, επικαλούμενος ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Ουσακόφ διευκρίνισε ότι η κλήση είχε «φιλικό τόνο» και ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Τραμπ ήθελε να συζητήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία πριν από τη συνάντησή του στο Μαρ-α-Λάγκο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την οποία έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Μόσχας και της Ουάσινγκτον.
Για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, το Κίεβο πρέπει να λάβει μια «θαρραλέα απόφαση» για το Ντονμπάς, δήλωσε ο Γιούρι Ουσακόφ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Πούτιν.
Διαβάστε επίσης