Ανατροπή στην ιστορία των Βίκινγκ: Πλοία που θεωρούνταν 1.000 ετών αποδεικνύονται πολύ νεότερα

Νέα έρευνα σε ναυάγια στο σουηδικό αρχιπέλαγος δείχνει ότι πλοία που θεωρούνταν Βίκινγκ είναι στην πραγματικότητα νεότερα.

Ανατροπή στην ιστορία των Βίκινγκ: Πλοία που θεωρούνταν 1.000 ετών αποδεικνύονται πολύ νεότερα

Μια σημαντική ανατροπή στα δεδομένα της αρχαιολογίας φέρνει στο φως νέα μελέτη για παλιά ναυάγια στη Σουηδία. Πλοία που για σχεδόν δύο αιώνες θεωρούνταν κατάλοιπα της εποχής των Βίκινγκ φαίνεται τελικά να ανήκουν σε πολύ μεταγενέστερες περιόδους, αλλάζοντας την εικόνα που είχαν οι επιστήμονες για τη ναυπηγική εξέλιξη στη βόρεια Ευρώπη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από αρχαιολόγους του Vrak - Museum of Wrecks στη Στοκχόλμη, οι οποίοι μελετούν πέντε ιστορικά ναυάγια που βρίσκονται στο σουηδικό αρχιπέλαγος. Από τον 19ο αιώνα επικρατούσε η άποψη ότι πρόκειται για πλοία της εποχής των Βίκινγκ. Ωστόσο, σύγχρονες και τρισδιάστατες αναλύσεις δείχνουν ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gazzetta.gr

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή