ΚΟΣΜΟΣ

Στέλεχος της Χαμάς δολοφονήθηκε στη Δαμασκό

Στέλεχος της Χαμάς δολοφονήθηκε στη Δαμασκό

Υψηλόβαθμο στρατιωτικό στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς δολοφονήθηκε την Τετάρτη σε προάστιο της Δαμασκού.

Τη δολοφονία του Καμάλ Χουσέιν Γανάζ ανακοίνωσε από το Λίβανο άλλος αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, κατηγορώντας την ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ.

«Μια ομάδα αγνώστων μπήκε στο σπίτι του, στο προάστιο Κουντσάγια της επαρχίας της Δαμασκού και τον σκότωσε. Αφαίρεσαν φακέλους από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μοσάντ είναι πίσω από τη δολοφονία», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γανάζ ήταν ένας από τους βοηθούς του Μαχμούντ Αμπντελ Ραούφ Αλ-Μαμπχούχ, του στελέχους της Χαμάς που βρέθηκε νεκρό τον Ιανουάριο του 2010 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι. Για το περιστατικό αυτό, οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι η Μοσάντ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Η Χαμάς είχε επί πολλά χρόνια τη στήριξη της Συρίας απέναντι στο Ισραήλ, με το πολιτικό γραφείο της να εδρεύει στη Δαμασκό. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο επικεφαλής του γραφείου, ο Χάλεντ Μεσάαλ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δεν διαμένουν πλέον μόνιμα στη Δαμασκό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγια χαιρέτισε τον αγώνα του συριακού λαού για τη «δημοκρατία», στην πρώτη δημόσια έκφραση υποστήριξης στελέχους του παλαιστινιακού αυτού κινήματος στη λαϊκή εξέγερση στη Συρία, η οποία καταστέλλεται αιματηρά από το καθεστώς.