ΚΟΣΜΟΣ

«Το ΔΝΤ επιθυμεί την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα»

«Το ΔΝΤ επιθυμεί την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα»

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιθυμεί την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ζητήσει περαιτέρω «κούρεμα» του χρέους της που βρίσκει αντίθετες την Κομισιόν και τη Γερμανία», αναφέρει η εφημερίδα Guardian επικαλούμενη πηγή «σε καίρια θέση στην Αθήνα».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι εντείνονται οι υποψίες μελών της κυβέρνησης Σαμαρά πως το ΔΝΤ μπλοκάρει εσκεμμένα τη συμφωνία επί των νέων περικοπών που απαιτούνται για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγους μήνες πριν, δημοσιεύματα και από τις ΗΠΑ έκαναν λόγο για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Η Guardian τονίζει εξάλλου ότι την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με την διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να ζητήσει εκτόνωση της έντασης, έπειτα από την έντονη κόντρα που προέκυψε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του επικεφαλής εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν, κατά τις διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα.

Το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης άφησε ανοιχτό με επιστολή του στο ελληνικό Κοινοβούλιο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.